Tuin verbouwen? Dan komt een aanhanger wel van pas!

Ga je binnenkort aan de slag met verbouwen van je tuin? Allereerst is het natuurlijk nodig om een tuinontwerp te maken om vervolgens de oude tuin op de schop te nemen. Vanaf dit moment zal je te maken krijgen met veel tuinafval en grond. Dit moet allemaal naar de milieustraat afgevoerd worden. Een aanhanger is dan ook onmisbaar bij een (grote) tuinverbouwing. Lees hieronder waarvoor een aanhanger zo ontzettend handig is en of je er het beste een kunt kopen of huren.

Waarom is een aanhanger handig bij een tuinverbouwing?

Ga je de oude tuin leeghalen? Dan is dit meteen het eerste moment waarop een aanhanger van pas komt. Het vervoeren van bomen, planten, struiken, tuinafval, stenen en grond kan perfect met een aanhanger. Helemaal ideaal is een kipper aanhanger, zodat al het afval op de milieustraat uit de bak gekiept kan worden.

Al het oude tuinafval afgevoerd? Dan wordt het tijd om de nieuwe tuinmaterialen te halen. Ook hierbij is het fijn om te beschikken over een aanhanger. Denk bijvoorbeeld aan het ophalen van de nieuwe bestrating, schutting of andere benodigde bouwmaterialen.

De basis van je tuin aangelegd, dan is de volgende stap het opvrolijken met nieuwe planten, struiken, grind, tuinmeubels en/of graszoden. Ook hierbij is een aanhanger gemakkelijk. Zo weet je zeker dat je alles van het tuincentrum mee naar huis krijgt.

Aanhangwagen huren of kopen?

Veel mensen kiezen ervoor om bij tuinonderhoud of een tuinverbouwing een aanhanger te huren. Als je eens per zoveel jaar een aanhanger nodig hebt, dan is dat volkomen begrijpelijk. Echter is een aanhangwagen in veel situaties ideaal, denk bijvoorbeeld voor het afvoeren van puin bij een verbouwing, grofvuil bij een opruiming, snoeiafval bij tuinonderhoud of om alle bagage mee te nemen op vakantie.

Kortom, er zijn enorm veel situaties te bedenken waarbij een eigen aanhanger eigenlijk heel handig is. Het kopen van een aanhanger is een betere investering en zorgt ervoor dat je er altijd een tot je beschikking hebt. Overtuigd om een aanhanger te kopen? Kies dan voor een HAPERT aanhanger. Dit Nederlandse merk is al jaren de marktleider van de Benelux op het gebied van lichte aanhangwagens.