Tuinieren wordt een stuk leuker met accu tuingereedschap

Een strak gesnoeide haag, een kort geknipt gazon, netjes geharkte onkruidvrije grond en een tuin zonder blad, dat hebben we voor ogen na een dagje tuinieren. Helaas gaat het tuinieren vaak gepaard met zware inspanning, wat gemopper en een hoop bloed, zweet en tranen. Tenminste, als je net zoals velen, geen groene vingers hebt. Toch kun je jezelf zeker wat werk besparen op dit gebied en het jezelf wat makkelijker maken. Door gebruik te maken van accu tuingereedschap ligt je tuin er snel weer netjes bij en wordt het tuinieren weer leuk en aangenaam.

De voordelen van accu tuingereedschap

Tuingereedschap dat wordt aangedreven met een accu is verkrijgbaar in vele soorten. Of je nu een grasmaaier nodig hebt om je gazon te maaien, een trimmer voor de randjes van je gazon of een bladblazer om het blad uit je tuin te verwijderen, een accu aangedreven variant is verkrijgbaar! Het grote voordeel van accu tuingereedschap is dat je altijd met het gereedschap aan de slag kunt. Je hebt immers geen stopcontact nodig en er is geen benzinetank die bijgevuld hoeft te worden. Is de accu leeg? Dan is het vaak mogelijk om de accu van een ander tuingereedschap aan te sluiten en kun je direct verder. Daarnaast is accu tuingereedschap licht van gewicht en makkelijk in gebruik. Zonder vervelende verlengsnoeren of oorverdovend lawaai ligt jouw tuin er snel weer netjes en verzorgd bij.

Benzine, elektrisch of accu

Vaak wordt gedacht dat gereedschap op benzine een krachtigere motor heeft dan de elektrische of accu gedreven variant. Toch gaat dit lang niet altijd op. Een benzinemotor is niet altijd krachtiger. Een voordeel van de benzine aangedreven machine is de vrijheid. Je hebt geen snoer waar je rekening mee hoeft te houden. Wel vraagt de benzine motor meer onderhoud, maken ze meer lawaai en zorgen ze voor stankoverlast. Elektrisch aangedreven gereedschap is vaak een stuk goedkoper dan de andere modellen. Het nadeel is dan wel dat je vast zit aan de snoer. Je hebt minder bewegingsvrijheid en hebt altijd een stopcontact nodig om te kunnen werken. De accu variant is onderhoudsvriendelijk, heeft veel bewegingsvrijheid en is makkelijk in gebruik. Hoewel de kosten vaak iets hoger liggen dan de elektrische variant, verhoogt het accu tuingereedschap het plezier in tuinieren, voorkomt het ergernissen en kun je heerlijk aan de slag!