Een frisse uitstraling van je woning met kunststof gevelbekleding

Zowel nieuwbouwwoningen als renovatieprojecten zijn uitermate geschikt voor kunststof gevelbekleding. Met gevelbekleding kies je voor een duurzame en eenvoudig te onderhouden gevel voor je woning. De woning wordt beter geïsoleerd en oude bestaande of beschadigde gevels worden op vakkundige wijze weggewerkt. De woning krijgt een vernieuwende, frisse uitstraling en kan er weer vele jaren tegenaan.

Bescherming van de gevel

Weer en wind kunnen funest zijn voor de gevel van je woning. Regen, maar ook zon veroorzaken schade aan je gevel. Niet alleen het houtwerk van de woning wordt aangetast, ook muren kunnen vochtplekken vertonen door aantasting van weer en wind. Om de aantasting van je gevel te voorkomen, dien je deze regelmatig goed schoon te maken. Dat is een flinke klus. Een andere optie is de gevel preventief te beschermen door gevelbekleding aan te brengen. Je kunt hierbij denken aan houten gevelbekleding, maar kunststof is vaak een betere en duurzamere optie.

De voordelen van kunststof gevelbekleding

Waar houten gevelbekleding jaarlijks een likje verf nodig heeft, behoeven kunststof panelen niet geschilderd te worden. Schoonmaken met een sopje en een doekje is vaak al voldoende. De kunststof gevelpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je altijd de gewenste kleur kunt bestellen zonder dat je hoeft te schilderen. Daarnaast zijn de panelen in verschillende structuren te koop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gladde structuur, maar de panelen zijn ook in een houtstructuur te bestellen. Zo krijgt de gevel toch de authentieke uitstraling van hout. Een ander voordeel ten opzichte van hout, betreft de montage. Houten panelen zijn vaak zwaar en lomp. De kunststof gevelpanelen zijn licht van gewicht en dat maakt de montage een stuk eenvoudiger. Na de montage is de gevel dan ook direct afgewerkt en beschermd, schilderen, nalakken of een andere afwerking is overbodig.

Milieuvriendelijke oplossing

Kunststof gevelbekleding is een duurzaam product. Het kunststof dat gebruikt wordt voor de gevelbekleding, is uitstekend te recyclen en kan gebruikt worden voor de productie van nieuwe kunststof gevelbekleding. Daarnaast is de gevelbekleding van hoge kwaliteit en duurzaam in gebruik. Het is goed bestand tegen weersinvloeden en Uv-straling en de levensverwachting is ongeveer 30 jaar. Schilderen is niet meer nodig. Het enige onderhoud betreft de schoonmaak met een sopje en doekje. Een fijne oplossing voor de gevel met schitterend resultaat.