Waar let je op als je verhuist naar of in een grote stad?

Verhuizen in een grotere stad is niet altijd even eenvoudig. Het is er druk en je dient wel met bepaalde zaken rekening te houden. Je kunt zelf je hele verhuizing regelen maar het is lang geen gek idee om dit door een ander te laten doen. Zo kunnen deze studenten helpen je te verhuizen in Groningen of uiteraard in een andere stad. Bij de StudentenService weten ze waarop te letten, ook als je in of naar de stad verhuist. 

Let op de beschikbare ruimte in de straat

Als je verhuist naar of in een stad dan dien je er ten eerste rekening mee te houden dat het er druk kan zijn op straat. Je kunt een verhuiswagen natuurlijk niet plompverloren midden in de straat zetten en op je gemak gaan lossen als er dan niemand meer door kan. De weg blokkeren mag uiteraard niet. Kijk goed waar je de wagen parkeren kunt of laat dit door de  verhuizers bepalen. Zij weten vaak goed wat wel en niet kan of mag en lossen dit probleem prima voor je op. 

Laat de verhuiswagen niet onbeheerd achter

Houd er daarnaast rekening mee dat je een verhuiswagen in een drukke stad niet onbeheerd achterlaat met al je spullen er nog in. In een rustige straat of wijk waar amper iemand passeert kun je dat wel doen, maar doe dit niet als er veel verkeer is en er veel mensen voorbijkomen. Grote kans dat iemand zijn slag slaat als je even niet kijkt en er iets waardevols uithaalt. Breng kostbare spullen snel naar binnen en sluit de deur achter je ook af als je vertrekt.

Maak een goede beurt bij de toekomstige buren

Als je ergens naartoe verhuist in de stad kun je het beste even eerst kennismaken met de mensen in de buurt. Stel je netjes voor, laat weten dat je er komt wonen en wanneer je gaat  verhuizen. Dan weten zij wanneer ze wat overlast kunnen ondervinden en is dat vaak geen punt. Wellicht kunnen zij je tijdelijk de ruimte bieden voor je verhuiswagen zodat dit al geen probleem meer is. Haal alles er dan zo snel mogelijk uit zodat er zo kort mogelijk overlast is. Zo maak jij een goede beurt en kun je met je buren door één deur. Je gaat er wel voor een bepaalde tijd wonen dus dat is zeker belangrijk om rekening mee te houden. Nog meer tips om een goede band te houden met je buren lees je hier.