Waar moet je garage aan voldoen?

Wil jij een eigen garagebedrijf starten maar weet je niet aan welke eisen deze moet voldoen? Lees dan vooral verder! Eigenlijk is regel nummer 1 natuurlijk veiligheid: safety first! Maar daarnaast zijn er nog een aantal aspecten die van belang zijn voor een garage die voorzien is van alle benodigde vereisten.

Veiligheid

We hebben het al eerder benoemd, dus we beginnen er ook maar gelijk mee: veiligheid. Dat is over het algemeen altijd regel nummer 1: safety first. Wil je een eigen garage starten, zorg er dan voor dat de veiligheid on point is. Over het algemeen betekent dit het uitsluiten van alle risico’s op het gebied van veiligheid. Denk hierbij aan een hefbrug die in goede staat verkeert, maar ook gereedschap van goede kwaliteit. Als dit niet het geval is en er wel een bedrijfsongeval plaatsvindt, kan dit onprettige gevolgen met zich meebrengen waarbij je misschien je zaak zult moeten sluiten. Daarnaast is er ook nog persoonlijke veiligheid. Hiervoor zijn eisen opgesteld in de Arbowet. Aan deze eisen zal je logischerwijs moeten voldoen wanneer je een garage wil starten. Denk hierbij aan gehoor- en oogbescherming. Je wil natuurlijk niet dat je werknemers iets overkomt tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Materiaal

Wat natuurlijk ook van belang is, is dat je het juiste materiaal in huis hebt. De gemiddelde autogarage is meestal voorzien van assteunen, autobruggen en autokrikken om te kunnen sleutelen aan een auto. Daarnaast is een gereedschapswagen altijd handig om je gereedschap mobiel bij de hand te hebben. Je kan natuurlijk ook kiezen voor het gebruik van een werkbank. Dit is een zware werktafel waarbij je gemakkelijk metaal op kan bewerken. Ideaal voor een garage dus. In een werkplaats of garage is een werkbank dan ook vaak onmisbaar voor de werkzaamheden die daar verricht worden.