Waarom is kunstgras zo handig en onderhoudsvriendelijk?

Dat is de vraag waar we het vandaag over gaan hebben. Want is kunstgras wel zo handig in uw tuin, balkon of terras? De vraag hierop stelden we aan een medewerker van Kunstgrasdirect in het Friese Wolvega.

Waarom is kunstgras zo handig en onderhoudsvriendelijk?

”Dit komt omdat je kunstgras minder hoeft te onderhouden. Je hoeft niet om de zoveel weken de grasmaaier te pakken en weer alles te maaien. Nu kun je wel lekker uit je werk op de bank springen en heb je er tijden geen omkijken meer naar”.

Belangrijk is wel met kunstgras dat je regelmatig met een bezem het kunstgras goed schoonhoud. Wanneer er teveel bladeren op het kunstgras vallen voorkom je dat er zaadjes gaan ontkiemen op de grasmat.

Dit hierboven genoemd is niet alleen goed voor het kunstgras maar ziet er ook een stuk mooier uit omdat de poolhoogte weer mooi rechtop staat.

Mocht het toch voorkomen dat er onkruid begint te wild te groeien tussen en naast het kunstgras dan dient u dit met de hand of met een hark te verwijderen, alleen zo geniet je optimaal van een grasmat in de tuin.

Een paar tips van Kunstgrasdirect:

  • Verwijder bladeren en takken van de grasmat
  • Verwijder onkruid regelmatig
  • Algen en Mos verwijderen
  • Opruimen en schoonmaken uitwerpselen en urine
  • Verf en lijm op het kunstgras vermijden
  • Kunstgras af toe blijven borstelen en netjes bijhouden

Welke kunstgras poolhoogte moet ik kiezen?

Er zijn natuurlijk heel erg veel soorten kunstgrassen met verschillende poolhoogtes en kwaliteit. Dit zie je ook in de prijs weer terug. Echt goedkoop kunstgras verkopen wij vanaf een poolhoogte van 20 mm en dit varieert tot 50 mm.  Hoe lager de poolhoogte hoeft niet te betekenen dat het kunstgras niet van goede kwaliteit is. Het kunstgras wat wij verkopen bij KunstgrasDirect is van top kwaliteit en is te koop in de webshop en in de winkel vanaf € 12,95 per m2.

Tevens kunnen wij het kunstgras netjes op maat snijden zodat je het kunstgras er gemakkelijk zelf in kan leggen zonder er teveel aan te versnijden.  Dit zou natuurlijk zonde zijn van de mooie nieuwe grasmat.

De vorm van kunstgras sprieten in je tuin

Kunstgras wat recht omhoog staat geeft het misschien een onnatuurlijke uitstraling, maar is vaak wel stuk veel voordeliger voor uw portemonnee . Echter is echt gras ook niet geheel recht, waardoor je beter kunt kiezen voor licht krullend kunstgras. Een combi van kunstgras met rechte sprieten en kunstgras sprieten met een krullende sprieten zorgen vaak voor het meest natuurlijke effect.

Ook voor het nieuwe kunstgras seizoen van 2019 zijn we weer volop bezig de nieuwe kunstgrassen soort de plaatsen in onze webshop en natuurlijk in onze showtuinen. Denkt u er ook aan om kunstgras te nemen voor uw tuin, balkon of terras? je bent meer als welkom bij ons in Wolvega. Hier vind je een breed assortiment kunstgras voor eerlijke en scherpe prijzen. Geen tijd om langs te komen dan kunt je ook altijd via de website contact met ons opnemen. Onze collega’s helpen je graag verder met het uitzoeken voor het perfecte kunstgras voor in de tuin.