Met welke camera kan ik mijn huis het beste beveiligen?

Veiligheid in en om het huis is erg belangrijk. Als je niet constant thuis bent, is er altijd de kans dat iemand op elk gewenst moment je huis kan binnendringen. Dat probleem wordt groter als je veel reist. En zeg nou zelf, je zou na een lange reis niet willen terug komen om uit te vinden dat de helft van je spullen weg is.

Gelukkig is er tegenwoordig technologie. Er zijn een heleboel geweldige beveiligingscamera’s op de markt en die worden elk jaar beter en beter. Maar welke kies je tussen de velen opties? Wij helpen een handje.

Overwegingen bij het kopen van een beveiligingscamera

Er zijn veel soorten camera’s voor beveiliging van je huis. Voordat je een beveiligingscamera aanschaft, zijn er natuurlijk veel dingen die u moet overwegen:

  • Resolutie: eerst moet je nadenken over de resolutie van de camera. Ten minste een resolutie van 720p is tegenwoordig de standaard voor thuisbeveiligingscamera’s, maar er zijn camera’s die nog een betere resolutie dan dat hebben. We raden je aan om met 1080p te gaan als je kunt of 720p als je een beperkt budget hebt.
  • Gezichtsveld: vervolgens wil je ook het gezichtsveld meenemen in je besluit. Het gezichtsveld is in feite is hoe ver links en rechts de camera kan zien. Hoe groter hoe beter in dit geval, omdat je meer van de ruimte zult zien met één camera in plaats van dat je extra camera’s moet kopen voor hetzelfde zicht.
  • Nachtzicht: als u ’s nachts uw huis in de gaten wilt houden terwijl u weg bent, wilt u een goed nachtzicht. Let hier dus op als je in het donker wilt filmen.
  • App-ontwerp: veel van deze camera’s voor thuisbeveiliging maken gebruik van apps. Het is belangrijk dat de apps eenvoudig te gebruiken en betrouwbaar zijn. Grotere bedrijven hebben over het algemeen beter ontwikkelde apps.
  • Beveiliging en privacy: zorg ervoor dat de camera die u koopt een streng privacy- en beveiligingsbeleid heeft. Dit zijn beelden van je huis en je leven – je wilt niet dat hackers ze zien.

Je houdt natuurlijk altijd rekening met de prijs. Beveiligingscamera’s worden steeds betaalbaarder, maar zoals met bijna alles, hoe meer u betaalt, hoe beter de kwaliteit. Denk je niet genoeg te hebben aan een beveiligingscamera. Bekijk het handige overzicht om te bepalen welk beveiligingssysteem je kiest.