Wanneer past behang in mijn woning?

Geef je woning een nieuwe uitstraling, door de kleur van je muren te veranderen. Je kunt hierbij kiezen voor een laagje verf op de muur, voor het gebruik van muurstickers of voor behang. Aan het gebruik van deze materialen zitten verschillende voor- en nadelen. Zo heb je enige ervaring nodig om behang op de juiste manier aan te kunnen brengen, kost het veel tijd om een muur te verven, enzovoorts. Bij een muursticker wordt de muur niet altijd volledig bedekt. In dit artikel gaan we in op het gebruik van behang in je ruimtes. Het fijne aan behang is dat je deze lagen over elkaar heen zou kunnen plakken.

Verschillende soorten behang

Bij de aanschaf van behang zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wist je bijvoorbeeld dat er speciaal behang wordt aangeboden voor de badkamer en keuken? In deze ruimtes is het vaak relatief vochtig. Normaal behang zou door het vocht al snel los komen te zitten. Het vocht kan de lijmlaag op het behang ernstig aantasten. Reden genoeg om voor een speciaal type behang te kiezen in deze ruimtes. Op internet vind je meer informatie over de verschillende soorten behang.

Behang in verschillende stijlen kopen

Behang online kopen biedt het voordeel, dat je de keuze hebt uit een ruim aanbod aan stijlen. Kies je bijvoorbeeld voor een klassiek behangetje op de muur, of ga je juist voor strak en modern behang? Het is belangrijk om het behang qua stijl aan te laten sluiten bij de stijl van de rest van je interieur. Op deze manier voorkom je dat het contrast tussen de stijlen te groot wordt. Iets wat een ruimte een rommelige uitstraling kan geven!

Tip: combineer het behang op de muren met het gebruik van leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een grote klok, een mooie wandlamp, enzovoorts.