Wat zijn de beste wintergroene haagplanten?

Met een haag zorgt u voor voldoende beschutting in de tuin. Een haag is een natuurlijke afscheiding die uw tuin een extra groene uitstraling geeft. In de zomer kunt u ontspannen in de tuin zitten, wetende dat niemand zomaar bij u in de tuin kan kijken. Ook in het huis heeft minder last van langsrijdende of -lopende mensen. In de winter zult u waarschijnlijk minder in de tuin zitten, maar in huis hecht u nog steeds veel aan uw privacy.

Het wordt eerder donker, dus het licht gaat ook op tijd aan, waardoor u juist zichtbaar wordt van buitenaf. Met een wintergroene haagplant heeft u hier geen last van. Ook in de winter zorgen deze haagplanten voor voldoende beschutting, zodat u optimaal kunt genieten van de privacy in uw tuin én huis. Lees hier meer over de beste wintergroene haagplanten.

Veel mogelijkheden

Wanneer u gaat zoeken naar wintergroene haagplanten, zult u veel verschillende planten tegenkomen die als wintergroen bestempeld worden. Dit is uiteraard alleen maar gunstig voor u, want u kunt kiezen voor een haagsoort die u mooi vindt en die goed bij uw tuin en woning past. Bij veel keuze ontstaat echter ook altijd een nadeel: u verliest het overzicht.

Welke haagplanten zijn echt wintergroen en wat is het verschil tussen deze planten? Het kan lastig zijn om het overzicht te behouden en daarom proberen wij u met dit blog meer duidelijkheid te verschaffen. We bekijken de drie beste wintergroene haagplanten. 

De beste wintergroene haagplanten

Wat maakt de ene wintergroene haagplant beter dan een andere? Hoewel het antwoord op deze vraag geheel subjectief is, betekent dat niet dat dit blog slechts gebaseerd is op een mening. De drie haagplanten die we nu gaan benoemen hebben allen feitelijke eigenschappen die de planten aantoonbaar geschikt maken als wintergroene haagplant.

Op zoek naar een wintergroene haagplant? De laurier is een uitstekende keuze. Bekijk de verschillende lauriersoorten eens en let daarbij op verschillen in uiterlijk en groeisnelheid. Welke soort het beste bij uw tuin past, hangt vooral af van uw wensen. Heeft u graag een donkere haag of bent u meer van het lichte groen? Wilt u een laurierhaag die snel groeit of heeft u liever een haag die minder snel groeit en dus ook minder vaak gesnoeid hoeft te worden?

De taxus en coniferen

Naast de laurierhaag is ook een haag van taxusplanten of coniferen zeer geschikt als wintergroene oplossing. Het voordeel van de taxus is dat deze zeer makkelijk te snoeien is en in verschillende vormen gesnoeid kan worden. Wilt u dus graag een bijzondere solitaire plant in uw tuin die het hele jaar door groen blijft? Dan is de taxus iets voor u. Met een coniferenhaag bent u ook het hele jaar door verzekerd van een groene tuin.