Aan welke eisen voldoet een professionele bureaustoel?

Een goede, professionele bureaustoel is ontzettend belangrijk. Vaak werk je er namelijk meerdere uren per dag op waardoor het een slecht idee is om een bureaustoel te nemen welke niet voldoende voldoet aan de eisen die bijvoorbeeld gesteld worden door de ARBO wet. Hierdoor kun je namelijk lichamelijk problemen krijgen welke niet zomaar meer op te lossen zijn.

Het is dus belangrijk om een goede, professionele bureaustoel te nemen zodat je zeker weet dat deze lichamelijke problemen niet aan de orde zullen zijn. Dan is het natuurlijk wel handig dat je ook precies weet aan welke eisen een professionele bureaustoel moet voldoen. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij de professionele bureaustoelen en de eisen waar deze aan moeten voldoen.

Professionele bureaustoel
Een professionele bureaustoel is een bureaustoel waar je goed op kan zitten en ook voor een langere tijd op kan zitten zonder dat je last krijgt van lichamelijke klachten. Lichamelijke klachten die je van een verkeerde bureaustoel kan krijgen hebben bijvoorbeeld vaak invloed op de rug. Hier kun je ontzettend veel last van krijgen en uiteindelijk ook houden wanneer de rug geblesseerd raakt. Om dat te voorkomen wil je dan dus ook een bureaustoel hebben die voldoet aan de eisen.

De eisen zijn opgesteld door de ARBO. Dit is een afkorting van de arbeidsomstandighedenwet. Deze wet is er voor werknemers zodat zij lichamelijk niet in de problemen komen wanneer zij werkzaamheden moeten uitvoeren voor werkgevers. Het is een hele uitgebreide wet die veel verder gaat dan alleen bureaustoelen, maar het uiteindelijk dus ook wel heeft over bureaustoelen en waarom een goede bureaustoel belangrijk is. Ook stellen zij dus verschillende eisen aan een bureaustoel. 

Aan welke eisen voldoet een professionele bureaustoel?

Zo moet je bijvoorbeeld rechtop op de stoel kunnen zitten en alsnog met de benen bij de grond kunnen komen. Ook moet je de benen zowel naar voren als naar achteren kunnen bewegen zonder dat dit tegengehouden wordt door het zitvlak. De rugleuning van de stoel moet de gehele rug ondersteunen zodat er geen zwakke plek op de rug is waar iemand alsnog een blessure door op zou kunnen lopen.

Ook zijn er dan nog verschillende eisen wat betreft de armleuningen. De ellebogen en onderarmen moeten geheel ondersteund kunnen worden door de stoel zodat er ook geen problemen kunnen ontstaan bij de schouders en armen. Als laatste moet de stoel dicht bij het bureau kunnen komen. Dit zijn natuurlijk niet alle eisen, maar een greep uit de eisen die de ARBO stelt aan een bureaustoel.

Voordelen professionele bureaustoel

Aan het hebben en gebruiken van een professionele bureaustoel zitten dan ook een hoop voordelen voor de werkgever en de werknemer. De werknemer zal hierdoor natuurlijk minder last van zijn rug krijgen en hierdoor ook minder verzuim plegen. Dat is weer een voordeel voor de werkgever die hierdoor geen uitvallende werknemers heeft omdat zij rugklachten of andere problemen hebben. Zo hebben beiden dus een voordeel aan het hebben van een professionele bureaustoel.