Moeilijk, moeilijk. Welke eettafel moet je kiezen?

Gezellig met de familie of vrienden eten aan de eettafel, genieten van een lekker diner en goede gesprekken. Het zijn leuke momenten waarvan je heerlijk kunt genieten. Maar, welke eettafel past nu het beste in jouw woning? Wij hebben een aantal punten op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe eettafel.

Houd rekening met lopende mensen

Let goed op de hoeveelheid ruimte die je hebt. Grote eettafels zijn onze persoonlijke favoriet, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Als er constant mensen tegen je stoel aantikken dan wordt het ook irritant. Meet daarom de ruimte van te voren goed op en zorg dat je ongeveer ruim een meter aan ruimte achter de stoelen hebt. Zo kunnen mensen gemakkelijk passeren zonder dat je aangetikt wordt of dat je telkens vooruit moet schuiven.

Ronde, rechthoekige of vierkante eettafel?

Ook de vorm is van groot belang bij de keuze van een nieuwe eettafel. Een ronde tafel neemt bijvoorbeeld meer ruimte in dan bijvoorbeeld een vierkante of rechthoekige. Wel is het voordeel van dit type dat je iedereen goed aan kunt kijken. Iedereen krijgt dus het gevoel meer betrokken te zijn bij de gesprekken aan tafel. Het voordeel van een vierkante of rechthoekige is dat je het tegen de muur kan plaatsen. Ideaal voor kleine ruimtes en voor gezinnen met weinig mensen.

Nu de stoelen nog

Wanneer je de stoelen uitzoekt, kijk dan goed naar de breedte van de stoelen. Zorg dat je ongeveer 40 centimeter tussen de stoelen houdt. Zo hoeft er niemand met zijn knie tegen de tafelpoot aan te zitten, want ja, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Zitten er armleuningen aan de stoel? Zorg dan voor nog wat meer speling. Daarnaast moeten de stoelen natuurlijk ook fijn zitten en mooi passen, maar dit is natuurlijk je persoonlijke smaak.

Wil je graag meer keuken inspiratie opdoen? Bij Goddelijk Wonen lees je regelmatig blogs met ideeën. Houd de website in de gaten en raak geïnspireerd!