Welke verhuisservice in Rotterdam is de beste?

Wanneer je naar verhuizers in Rotterdam zoekt kan het een lastige opgave zijn om er een te vinden die volledig aansluit bij je wensen. Een verhuisservice in Rotterdam is namelijk zo gevonden, maar om nou precies dié verhuisservice te vinden blijkt in de praktijk vaak een lastige opgaaf te zijn. Om je te helpen met het vinden van een goede verhuisservice in Rotterdam volgen hieronder een aantal selectiecriteria en tips voor (het vinden van) een goede verhuisservice.

Selectiecriteria voor het vinden van een goede verhuisservice in Rotterdam

Verzekering

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede verhuizer is de verzekering, want: wie gaat er betalen als er eigendommen van jou kapot gaan tijdens de verhuizing? Niet iedere verhuisservice in Rotterdam is verzekerd, dus kijk voordat je een verhuisservice uitkiest altijd eerst of het verhuisbedrijf verzekerd is.

Inschatting van de kosten & all-in prijs

Je wilt uiteraard niet te veel betalen voor je verhuizing. Om dit te voorkomen is het handig als het verhuisbedrijf vooraf een prijsinschatting maakt. Hiermee leg je de verantwoordelijk namelijk bij de professional (het verhuisbedrijf) in plaats van bij jezelf. Wanneer de uiteindelijk gemaakte kosten hoger uitvallen dan vooraf door het verhuisbedrijf begroot is dit de verantwoordelijkheid van de verhuizer en hoef je in de meeste gevallen enkel het vooraf ingeschatte bedrag te betalen.

Voorwaarden

Check voordat je contact opneemt met een verhuizer in Rotterdam eerst of deze (voor jou) vervelende algemene voorwaarden heeft. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bij een annulering van de verhuizing alle begrote kosten alsnog door jou betaald moeten worden. Bekijk dus voordat je een verhuisservice uitkiest altijd eerst even de algemene voorwaarden, zodat je achteraf niet in een vervelende situatie terecht komt. 

Toeslag

Sommige verhuisservices rekenen in het weekend een toeslag bovenop de standaard prijs. Het is goed om dit van te voren te weten, zodat je daar in je financiën rekening mee kunt houden.

Modern materiaal; verhuislift huren in Rotterdam

Je wilt natuurlijk dat je verhuizing zo goed en efficiënt mogelijk verloopt. Om een verhuizing beter en efficiënter te laten verlopen bestaan er hulpmiddelen. Een voorbeeld van zo’n hulpmiddel is een verhuislift. Wanneer er spullen moeten worden verhuisd naar een hoge verdieping kan een verhuislift erg van pas komen. Kijk dus altijd of het mogelijk is om een verhuislift te huren in Rotterdam bij de verhuisservice. 

Tips voor het vinden van goede verhuizers in Rotterdam

Offerte

Wanneer je een aantal geschikte verhuisservices in Rotterdam hebt gevonden is het verstandig om bij al deze verhuisbedrijven een offerte aan te vragen. Hiermee maak je het voor jezelf namelijk een stuk makkelijker om de prijs en de diensten te vergelijken. 

Kwaliteit en prijs

Wat voor veel mensen een valkuil is, is dat zij verhuisbedrijven enkel selecteren op basis van prijs. Doe dit vooral niet, je wilt namelijk dat er tijdens de verhuizing goed wordt omgegaan met je eigendommen. Hoewel het wel zo kan zijn dat een verhuisbedrijf goede kwaliteit kan leveren voor weinig geld is het toch verstandig om niet als eerste naar de prijs te kijken.