Tips voor barbecueën in de tuin

De zomer is al volop aan de gang. Lekker tropische temperaturen van 30+ graden. Heerlijk barbecuen in de tuin met je vrienden en familie, chillend op je tuinset. Maar hoe kan je lekker barbecuen zonder al te veel moeite? In dit artikel ga ik je tips geven hoe jij een echte barbecue master kan worden. Laat het feestje maar komen!

Gas bbq 

Heb jij ook zoveel moeite met dat vuurtje? Je kent het wel de oldskool houtskool barbecues waar je de hele tijd extra kolen er bij moet doen. Met een gas bbq ben je van al dat gezeik af. Met een druk op de knop en je gas bbq begint al warm te draaien. Wat ook fijn is dat je de temperatuur van je bbq zelf kan instellen. Zo voorkom je dat je lekkere biefstuk aanbrand. 

Bluetooth speaker

Een bluetooth speaker is een portable speaker die je overal neer kan zetten. Je kan de speaker verbinden met je telefoon en klaar is kees. Speel de lekkerste zomerhits af of de karaoke krakers. Laat het feestje maar beginnen! 

Elektrische koelbox 

Een elektrische koelbox werkt met volt. Je hoeft dus geen gebruik te maken van koelelementen. Je plugt de stekker in het stopcontact en je hebt ijskoude biertjes. Wat ik persoonlijk wel minder vind is dat de elektrisch koelbox vrij zwaar is. Het kost nogal wat moeite om hem te verplaatsen. Maar dat mag de pret zeker niet bederven! 

Op tijd voorbereiden

Door op tijd te beginnen met de voorbereidingen scheelt dit een hoop stress en gezeik. Wat handig is om paar dagen van te voren een to-do lijstje te maken. Zo heb je het overzicht en kom je niet voor verrassingen. Ga je zelf het vlees marineren? Doet dit dan een dag van te voren. Dit scheelt al heel veel tijd en het vlees smaakt nog lekkerder omdat het dan goed ingetrokken is. 

Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb met deze tips. Heb jij nog handige ideeën? Laat het me weten!