Werking van een waterpomp

Verschillende gereedschappen zijn onmisbaar, om klussen in huis uit te kunnen voeren. Een van deze gereedschappen is een waterpomp. Heb jij momenteel al een waterpomp in de schuur liggen? Met een waterpomp kunnen verschillende soorten werkzaamheden worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een kelder leeg te pompen, als deze onder water is komen te staan. Of wat te denken van de optie om een waterpomp te gebruiken bij het besproeien van een tuin in de zomer? Er zijn verschillende webwinkels waar je zo’n waterpomp kunt bestellen. Voordat je overgaat tot de aankoop van een waterpomp, is het slim om je te verdiepen in de waterpomp werking.

Verschillende soorten waterpompen

Een waterpomp wordt in verschillende modellen aangeboden. Zo zijn er pompen die op het wateroppervlak blijven drijven en van daaruit water wegpompen. Ook kun je voor een dompelpomp kiezen, die onder water aan het werk kan worden gezet. Zoals de naam al zegt, dompel je deze pomp onder in het water. Daarbij zijn er verschillende soorten vaste waterpompen. Deze pompen kun je bijvoorbeeld in een waterreservoir monteren, om het water op vaste momenten weg te laten pompen. Het voordeel van een dompelpomp is dat deze overal mee naar toe kan worden genomen.

Niet voor ieder type water geschikt

Naast het verschil in de soorten waterpompen, zijn deze pompen niet voor ieder type water te gebruiken. Zo is een dompelpomp vaak voorzien van een speciaal filter. Dit filter voorkomt dat schadelijke deeltjes in het water bij de motor van de pomp kunnen komen. Zonder filter zou de pomp al snel defect raken. Kijk daarom goed naar het type water, waarin je de pomp kunt gebruiken. Sommige pompen kunnen in vuil water gebruikt worden, terwijl andere pompen enkel geschikt zijn voor het gebruik in helder water. Het is een belangrijk verschil!