3 tips bij het inhuren van een stukadoor

Voor het witten of stuken van een muur kan de hulp van een stukadoor goed van pas komen. De stukadoor kan de muur eerst van de nodige voorbereidende werkzaamheden voorzien, om op die manier een glad oppervlak te creëren. Vervolgens zal de stukadoor het oppervlak van een volgende behandeling voorzien, om hier een bepaalde structuur op aan te brengen. Het geeft je ruimtes een hele stijlvolle uitstraling! Het voordeel van het stuken van muren, is dat dit zowel binnen een modern, als in een klassiek interieur goed tot z’n recht komt. Het contrast tussen een muur en meubels mag niet te groot worden. Je voorkomt dit met het stuken van de muren.

Tip 1: vraag meerdere offertes aan

Bij het uitzoeken van een stukadoor, is het allereerst verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Dit geeft je een goed beeld van de stukadoor prijzen, waardoor je zeker niet te veel betaalt. Kies nooit voor de goedkoopste of duurste stukadoor. Hierbij zal het resultaat niet optimaal zijn, of betaal je te veel.

Tip 2: zoek naar recensies over een stukadoor

Op internet vind je verschillende websites, waarop consumenten een recensie achter kunnen laten over een stukadoor. Bekijk deze recensies om een inschatting te kunnen maken van de kwaliteiten van een stukadoorsbedrijf. Ook zegt het aantal recensies iets over de ervaring die een stukadoor heeft.

Tip 3: stel vooraf samen een plan op

In sommige gevallen kun je besparen op de kosten voor het inschakelen van een stukadoor, door bijvoorbeeld zelf te zorgen voor het bekleden van de vloer en het verplaatsen van meubels. Een stukadoor hoeft dit zo niet meer voor je te doen, waardoor tijd bespaard wordt. Ook het opruimen van de beschermende materialen na het stuken van de muren is een taak die je eenvoudig zelf uit kunt voeren.