Wielen wassen? Soppen maar!

Oké, da’s wel heel simpel uitgedrukt. Maar dat is wel waar het allemaal mee begint. Lees snel verder om erachter te komen hoe je je wielen schoon houdt!

Het belang hiervan mag je niet onderschatten. Datzelfde geldt immers ook voor je lichaam; wanneer je je niet genoeg wast, zullen er al gauw irritaties en andere ongemakken ontstaan.

Wellicht een vreemde vergelijking? Nee hoor. Bij je auto is dat immers niet anders. Laat je vuil te lang zitten, dan kun je rekenen op corrosie en andere vormen van verval. Een grondige schoonmaakbeurt houdt dit gelukkig tegen. Allereerst moeten de wielen eraan geloven. Hoe maak je deze schoon?

Sopje

Natuurlijk, de ouderwetse wasbeurt! Wanneer je je velgen schoon wilt maken, volstaat een autowasstraat echter niet. Hiermee worden deze onderdelen niet grondig genoeg gereinigd en kunnen zelfs beschadigd raken. Nee, dat is een klus die je liever zelf oppakt. Maak een sopje met een niet-bijtend schoonmaakmiddel. Voor velgen kun je zelfs speciale reinigers kopen. En borstels! Hiermee kom je bij de minder makkelijk bereikbare plekken en verwijder je eenvoudig overgebleven remstof. En nauwkeurig schoongemaakte velgen betekenen uiteraard dat je wielen des te langer in perfecte staat verkeren!

Maatwerk

Heb je je wieldoppen al uitgekozen? Uiteraard zou je dat eerst moeten doen. Misschien had je ze al maar wil je ze vervangen. Dan is het wel belangrijk dat ze kloppen qua maat. Hiervan verzeker je jezelf door het getal waarmee de reeks met nummers op je band afsluit in acht te nemen. De laatste wordt vaak voorafgegaan door een R. Bijvoorbeeld R15; dit betekent dat je wieldoppen van 15 inch

moet hebben. Oftewel, de inchmaat van je wieldop is altijd het getal dat achter de R komt.

Echt vet!

Zijn je velgen helemaal schoon? Dan mag je bijna je nieuwe wieldoppen gaan plaatsen! Eerst moeten de velgen nog grondig worden ingevet om het vastklikken gemakkelijker te maken. Vaseline en montagevet volstaan beiden. Breng ze aan op de randen van je velgen om het vastmaken extra vloeiend te laten verlopen. Zitten de wieldoppen stevig aan je velgen? Dan ben je klaar om de weg op te gaan!