Zo houd jij je hoofd koel in de zomer

De zomer van 2019 was echt heel warm. Je had het waarschijnlijk warm terwijl je binnen de airco op volle toeren hebt gezet. Dan zakt je moed wel in de schoenen. Hoe zorg je nou echt voor verkoeling in en rondom het huis? In dit artikel staan tips voor een aangename zomer!

Doe het vooral rustig aan

De eerste tip is misschien een inkoppertje, maar een zwembad zorgt echt voor verkoeling. Het voordeel hiervan is dat je het zo groot kan maken als je het zelf wilt. Zo kan je een rubberbootje opblazen, maar ook kiezen voor een metalen zwembad.

Heb je toch energie? Dan is het verstandig om je niet al te veel in te spannen. Ga bijvoorbeeld golfen! De golfkleding voelt licht aan. Tip: kies voor een lichte kleur, want dat weerkaatst de zon!

Laat je huis goed doorluchten

Het is verstandig om je huis op de juiste manieren door te luchten. Gooi daarom als het langzaamaan kouder wordt alle ramen open. Wordt het geleidelijk aan weer wat warmer? Sluit dan alles en gebruik zonwering om het binnen koel te houden.

Lekker blijven slapen

Veel mensen hebben in de zomer moeite om goed te slapen. Gelukkig slaap je in de zomer dieper dan in de winter. Je kunt het op verschillende manieren koel houden. Stop bijvoorbeeld een aantal flessen in de vriezer. Nadat je ze eruit hebt gehaald plaats je de flessen voor de ventilator. De ventilator blaast dus langs de flessen, waardoor het lekker koel op je kamer blijft.

Je denkt waarschijnlijk dat een ijsdouche helpt om je lichaam te laten afkoelen. Niets is minder waar! Langzaamaan zal je lichaam juist gaan opwarmen. Lauw water helpt veel beter.

Uiteraard kan je ook in de buitenlucht slapen. Smeer je natuurlijk wel in met een insectenspray. Ook is het slim om een oogmasker te kopen. Anders sta je op als de zon weer begint te schijnen!

Hou de apparaten koel

Zet apparaten uit die warmte veroorzaken. Denk aan de oplader van je telefoon, lampen en kaarsen. Dit kan net het verschil maken!

Let verder ook goed op wat je eet. Het is niet aan te raden om te kiezen voor zware maaltijden, zoals aardappelen. Ga eerder voor sla en fruit.

Hou ook je polsen koel

Bij extreme hitte hoef je niet je hoofd onder de kraan te houden. Je lijf verkoelt al snel wanneer je alleen je polsen onder het water houdt. Het is misschien wat clichématig, maar doe gewoon niet te veel. Niet het gras maaien of stofzuigen. Dit soort dingen kunnen ook vast wel als het wat frisser wordt!

Ga er lekker op uit

Heb je vakantie en is het buiten snikheet? Zoek dan de verkoeling op! Ga bijvoorbeeld naar de bioscoop. Misschien kan je in de buurt voor heel weinig geld gaan skiën! Voor dat je vertrekt is het wel zo slim om ingevroren flessen water mee te nemen. Ook is het lekker om een natgemaakte doek om je schouders te doen. Je nek en je neus verbranden toch het snelst!