Zo vind jij het beste laminaat voor in jouw huis

Dan ben je er eindelijk uit dat je voor laminaat gaat in je huis en dan komt nog de aller moeilijkste keuze, voor welk laminaat ga ik. Er zijn natuurlijk duizenden winkels die laminaat verkopen en elk bedrijf beweert dat zijn laminaat het beste is voor jou. Je moet goed bij jezelf nadenken wat voor uiterlijk je in je huis wilt. Op die manier kan jij bepalen wat voor soort laminaat je wilt. Er zijn dan ook nog heel veel verschillende kleuren en dessins waar je uit kan kiezen.

Verschillende looks

Wil jij voor een houten uiterlijk gaan of hou je meer van het natuurlijke uiterlijk. Met laminaat is het allemaal waar te maken. Heb je een grote woonkamer en wil je het allemaal wat knusser maken? Kies dan voor een wat donkerdere kleur laminaat. Heb je juist een wat kleinere woonkamer dan is het slim om voor een lichte kleur laminaat te gaan, op deze manier maak je de kamer optisch groter. Donkere kleuren en drukke prints zijn af te raden bij een kleine kamer. Ten opzichte van een echte houten vloer heeft laminaat veel voordelen. Laminaat kan niet verkleuren door zonlicht of door waterschade, bij een houten vloer is de kans erg groot dat het verkleurt. Daarentegen is laminaat ook makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Als je een glas water op laminaat laat vallen dan kan je het gemakkelijk met een doekje weer droog maken. Laminaat is ook makkelijk zelf te leggen en bedrijven doen het vaak voor een klein prijsje ook voor je.

Verschillende merken

Als je er eenmaal uit bent wat voor soort laminaat je wilt en voor wat voor dessin je gaat. Dan is er nog de grote vraag, waar ga je het halen en wat is de beste keus? Je kunt natuurlijk gewoon naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt gaan en daar kijken of ze jou laminaat hebben. Vaak blijkt dan dat je niet erg goed geholpen zal worden en dat je zelf moet kiezen voor welke je gaat. Ook moet je het dan zelf kunnen leggen en kunnen vervoeren. Je kunt er ook voor kiezen om naar een speciaalzaak voor laminaat te gaan, zij weten alles over laminaat en kunnen je goed adviseren. Een bekende laminaat speciaal zaak is Laminaatexpert. Dit is een bedrijf met veel verschillende soorten en maten laminaat. Quick step laminaat de laminaat expert is een speciaal pakket waar eigenlijk alles voor jouw vloer in zit. Het laminaat zelf, een ondervloer, plinten, de bezorging en het wordt zelfs voor je neer gelegd voor een mooi zacht prijsje.