Waarom zou je kiezen voor een schuifpui?

Tegenwoordig kom je steeds meer schuifpuien tegen bij nieuwbouwwoningen, maar waarom kiezen steeds meer mensen voor een schuifpui? Dat komt door een aantal voordelen die wij in dit artikel gaan bespreken.

1.      Energie

Tegenwoordig zijn schuifpuien uitgerust met thermische isolatie. De isolatie heeft als voordeel dat je huis in de zomer koel en in de winter warm blijft.  Ook dient het als geluidsscherm tegen geluiden van buitenaf en houdt de deur stof, tocht en regen buiten.

2.      Een schuifpui zorgt voor een ruimtelijk gevoel

Een schuifpui wekt de indruk dat de woonkamer en tuin verbonden zijn. De deuren van een schuifpui zijn vaak groot en van glas. Dit zorgt ervoor dat dat je een mooi en compleet uitzicht hebt over je tuin.

3.      Veiligheid

Toen de schuifpuien geïntroduceerd werden zij vaak zonder veiligheidsglas geleverd, waardoor het soms voorkwam dat mensen door de deur heenliepen en gewond raakte. Tegenwoordig zijn alle schuifpuien voorzien van veiligheidsglas, zodat je je niet kan bezeren.

4.      ruimtebesparend

Een schuifpui slaan niet als normale deuren open, maar bewegen zich voort over een baan. Dat betekend dat er géén deuren op staan, waardoor je automatisch een stuk aan ruimte wint in je tuin of in je huis.

5.      Natuurlijk licht

Een schuifpui bestaat voor het grootste deel uit glas. Dit zorgt ervoor dat er veel natuurlijk licht van buiten naar binnen valt. Dit zorgt voor een optimale verlichting van je woonkamer.

6.      Gemakkelijke toegang

Een schuipui is makkelijk open en dicht te doen. Zo moet je ze voorzichtig opzij duwen en open schuiven. In de zomermaanden is dit natuurlijk erg prettig. Op die manier kan je de frisse lucht naar binnen laten.

7.      Milieuvriendelijk

Tegenwoordig is het een trend om je huis zo milieuvriendelijk te houden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor schuifpuien van hout. Dat hout is duurzaam verkregen en fungeert als extra isolatie.

8.      Grote beglazing

De grote beglazing van schuifpuien zorgt zoals eerder gezegd voor veel zicht. Op die manier kan je bijvoorbeeld je kinderen in de gaten houden die in de tuin spelen. Ook kan je de schuifpuien laten leveren met glazen die de UV-straling verminderen of energiezuinig zijn

9.      Stijl

Een schuifpui doet het goed samen met verschillende architecturale stijlen, maar ze zijn ook nog iets functioneel en praktisch. Zoals eerder gezegd biedt het tal van voordelen zoals: ruimtebesparing, veiligheid en meer natuurlicht. Op Tuinmaximaal.be vindt je de schuifpuien die bij jouw huis passen.