3 activiteiten voor als je aan het water woont

Wie droomt er niet van een prachtig huis aan het water? Bij woningen aan het water profiteer je van de mogelijkheid om verschillende activiteiten op en rond het water te ondernemen. Iets waarvoor je normaliter een stukje zou moeten rijden bij woningen in een normale woonwijk. In dit artikel zetten we drie leuke activiteiten voor je op een rij, die je zou kunnen ondernemen aan het water.

#1: koop een opblaasboot om het water op te gaan

Er is niets leuker, dan het water rond je woning te verkennen met je eigen opblaasboot. Je kunt een opblaasboot tegenwoordig eenvoudig bestellen op internet. Vergelijk het met het bestellen van een opblaasbare jacuzzi of een opblaasbaar zwembad voor in de tuin. Een opblaasboot biedt vaak plek aan een of twee kinderen. Deze opblaasbare modellen zijn doorgaans veel goedkoper dan bijvoorbeeld een kano.

#2: tijdens de zomer zwemmen in het water

Wanneer het kanaal bij je woning diep genoeg is, kan het in de zomer heerlijk zijn om hier te zwemmen. Houd wel rekening met de aanwezigheid van blauwalg. Van blauwalg kun je ziek worden! Deze algensoort bevindt zich voornamelijk in stilstaand water. Denk bijvoorbeeld aan een klein en ondiep meer. Bij kanalen is de kans op blauwalg kleiner, doordat het water hier vaak stroomt. Op internet lees je meer over de aanwezigheid van blauwalg in het water.

#3: vissen aan de waterkant 

Een derde activiteit die je kunt ondernemen is een middagje vissen aan het water. Het kan heel ontspannend zijn, om een paar uur aan het water te zitten. Zeker in een kanaal zullen relatief veel vissen zwemmen. Hoeveel verschillende soorten vissen weet jij op een middag uit het water te halen? Vergeet niet op de foto te gaan met je grootste vangst! Aan het eind van de middag kun je de vissen weer vrijlaten.