3 ideeën om van je badkamer een wellness te maken

De badkamer is een plek om te kunnen genieten van ultiem comfort en rust. Toch zijn er een hoop huishoudens waarbij tijdens het inrichten van hun badkamer weinig rekening is gehouden met deze punten. Daarom voorzien we je graag van een aantal tips en items, zodat jij een heus wellness gevoel kunt creëren in je eigen badkamer. 

Gebruik een regendouche als douchekop 

In een wellnesscentrum ben je waarschijnlijk gewend om een heerlijke koude douche te nemen na warme temperaturen in de sauna. Een regendouche is hier perfect voor omdat de waterdruppels direct over je hele lichaam vallen. Deze ervaring kun je thuis ook creëren door een regendouche in je douchecabine te bouwen of de douchekop te vervangen. Door de betere verdeling van water zal deze manier van douchen ook ontspannend werken op je spieren in nek en rug zones. 

Breng sfeer in je badkamer met dimlicht 

Vrijwel elke sauna of stoombad waar je bent geweest heeft het, dimlicht. De zachte lichtintensiteit zorgt voor een ontspannen sfeer en geeft je een gevoel van rust. Lampen en verlichting waar je de lichtintensiteit kunt aanpassen zijn tegenwoordig op veel plekken verkrijgbaar. Led verlichting is hierbij een goede keuze, omdat deze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Als je kiest voor een gele of oranje kleur, kun je direct een warme sfeer creëren in je badkamer. Ook zijn er lampen verkrijgbaar waar je de kleur kunt aanpassen, dit is voornamelijk fijn in de ochtend. Een wit licht zal je op een vroege ochtend namelijk sneller wakker maken. Ook is led verlichting in veel waterdichte varianten verkrijgbaar, wat essentieel is in een badkamer. 

Gebruik een douche WC in combinatie met een bidet 

Ook bidets en douche wc’s kom je met regelmaat tegen in de wellness. Een douche wc is een toiletbril waarbij het onderlichaam met warm water en lucht wordt gereinigd. Vaak hebben deze douche wc’s verschillende standen en programma’s, waardoor je dit volledig aan je persoonlijke wensen kunt aanpassen. De luchtdruk in de lucht föhn en waterdruk zijn hierbij aanpasbaar. Hiermee bezuinig je wc papier en ervaar je ultieme hygiëne. Wanneer je zelf slechter ter been bent is een douche wc ook absoluut een uitkomst, omdat het je van veel moeilijke handelingen ontziet. De perfecte sanitaire belevenis. 

Ga zelf aan de slag met je badkamer 

Hopelijk hebben we je met deze tips geïnspireerd en op weg geholpen om je eigen wellness gevoel te creëren in je badkamer. Door deze interieurideeën toe te passen ben je al aardig op weg. Natuurlijk kun je het zo groot aanpakken als je wilt en wanneer je de ruimte hebt in je badkamer, gaan voor een groot bad, sauna of stoomcabine. Laat je creativiteit niet afhankelijk zijn van ruimte in je badkamer of je budget. Mogelijkheden zijn er genoeg, het is aan jou om het te realiseren.