Beste gereedschap voor het verbouwen van je badkamer

Het verbouwen van een kamer zoals een badkamer hoeft niet altijd leuk te zijn. Want het kan zijn dat je genoodzaakt bent om je badkamer te vernieuwen wegens lekkage. Dan is het altijd een minder leuk verhaal. Maar als je niet genoodzaakt bent om je badkamer te vernieuwen en je bent juist aan vernieuwing toe om je badkamer naar eigen smaak in te richten en het prijskaartje wat eraan hangt is ook interessant, kijk: dan is het leuk.

Maak voor jezelf duidelijk wat je precies wilt veranderen zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. En vergeet vooral niet te plannen. Voor je het weet ben je enkele maanden verder en kan je nog steeds geen gebruik maken van je badkamer. Wat ook enorm belangrijk is voor je klus, is het gereedschap. Hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt van de benodigdheden voor jouw project. 

Gatenzaag 

Een gatenzaag of een gatenzaagset is echt een must-have voor het verbouwen in de badkamer. Met een gatenzaag is het mogelijk om snel ondiepe gaten te zagen in bijvoorbeeld hout of een ander materiaal als beton of gipsplaten. Net de materialen die het meest voorkomen in de badkamer. Ideaal voor wanneer je een afvoerbuis of een toevoerbuis wilt leggen in de badkamer. 

Gipsplaten 

Met gipsplaten is het mogelijk om snel een wand te maken. Let wel dat er verschillende soorten gipsplaten zijn waar verschillende toepassingen bij mogelijk zijn. Als voorbeeld, op de ene gipsplaat kun je stuccen, op de ander niet. De ene gipsplaat is waterdicht en de andere niet. Stel jezelf de vraag over waar de gipsplaat moet komen en of je het later nog moet bewerken of niet. 

Siliconenkit 

Als klap op de vuurpijl om je project deels af te ronden, en om de badkamer af te ronden, is het belangrijk om gaten te dichten met watervaste siliconen kit. Daardoor voorkom je dat er niet onnodig water in kiertjes komt waardoor het kan schimmelen in de badkamer.