3 onzichtbare kwaaltjes die je snel in huis oploopt

Je huis voelt misschien als een ideale plek, maar ongemerkt loopt je lichaam allerlei kwaaltjes op. Het is daarom tijd dat je bewust wordt van de kwaaltjes. In dit korte artikel staan 3 onzichtbare kwaaltjes, waar je ongemerkt later veel last van gaat krijgen. Want als je niet meer aan je lichaam denkt, denkt je lichaam op een gegeven moment ook niet meer naar jou…

1.)   Hielspoor

Hielspoor is een verkalking aan de hielbot. De hielspoor veroorzaakt zelf geen pijn, maar de bijverschijnsel zorgt juist voor veel pijn. Je krijgt zonder er iets aan te doen een ontsteking in het bindweefsel. Deze ontsteking kan behoorlijk pijn doen. Het dragen van hielspoor zooltjes helpt jou comfortabeler door het huis te lopen. Dankzij de zooltjes leg je namelijk minder druk op je hiel.

2.)   Kalknagels

Kalknagels ontstaan als je in een vochtige omgeving leeft. Je droogt je voeten bijvoorbeeld niet na het douchen. Meestal merk je hier niet veel van, omdat de nagel dik genoeg is, maar als het langdurig vochtig blijft verkleurt je nagel. De nagel wordt dan geel, broos en brokkelig.

Wat je hier tegen kan doen? Er is helaas geen hulpmiddel dat direct de kalknagels verwijdert. Als je echter met discipline twee keer per dag een middeltje op je nagels smeert gaat het in de loop van de tijd weg. Denk hierbij aan appelazijn en sambal. Verder moet je de sokken na één keer dragen op zestig graden wassen en moet je het middel in de ochtend en in de avond erop smeren. Kortom, het vergt een hoop discipline om er vanaf te komen.

3.)   De blinde generatie

Wist je dat 6 op de 10 Nederlanders een bril of contactlenzen dragen? Dat komt mede door de digitalisering. Het uren naar een digitale scherm kijken heeft een slechte invloed op je gezichtsvermogen. Hou daarom minimaal 30 centimeter afstand van het apparaat en zit er maximaal een half uur op!

Hopelijk wordt u met dit korte artikel geholpen om minder kwaaltjes op te lopen. Op een lang en gezond leven!