Cadeautjes voor mannen

Vrouwen weten vaak maar wat graag wat zij graag cadeau zouden willen krijgen, en ook kinderen zijn over het algemeen niet al te lastig als het gaat om het verzinnen van cadeautjes. Maar mannen… Het is lastig om voor hen iets te verzinnen waar ze écht blij mee zijn, en dan bij voorkeur ook nog eens iets uit te kiezen dat ze ook daadwerkelijk zullen gaan gebruiken. 

Wat voor man?

Voor je op zoek gaat naar het best passende cadeau voor een man, is het natuurlijk belangrijk om de man in kwestie goed in beeld te brengen. Wat voor iemand is het? Wat zijn zijn hobby’s, waar houdt hij van en waarvan totaal niet? Is het iemand die graag actief bezig is, of hebben we hier te maken met een man die vooral druk in de weer is met beeldschermpjes? Een culinair onderlegde man, of eentje die dik tevreden is met een gebakken ei en een biertje? Mannen zijn er in alle soorten en maten, met tal van interesses en voorkeuren en het is belangrijk dat je deze een beetje kent voor je een cadeau uit gaat zoeken.

Ben je op zoek naar een cadeau voor een man die je nauwelijks kent? Waarbij het niet lukt zijn interesses en gewoontes te doorgronden? Kies dan liever op safe. Mannen zijn over het algemeen praktisch ingesteld, en zullen niet snel teleurgesteld zijn als je met een cadeaubon aankomt in plaats van met een persoonlijk cadeau. Liever een bon dan iets waar ze niks mee doen, tenslotte.

Op zoek

Ken je de man in kwestie wat beter, dan is het tijd om een passend cadeau te verzinnen. Veel winkels komen als aanraders voor mannencadeaus niet veel verder dan een horloge, hogedrukreiniger, bbq-set of boormachine. Hartstikke leuk, maar tenzij hij toevallig net een nieuwe nodig heeft is de man die hiervan houdt vaak al voorzien van het exemplaar van zijn keuze.

Ken je de maten van de man? Dan kan kleding leuk zijn, mits je zijn smaak heel goed kent. Misschien is er een kledingstuk dat hij al tijden op het oog heeft? Of doet hij fysiek werk, en kun je hem blij maken met kleding of schoenen van merken als Herock en Snickers. Hartstikke praktisch, maar toch een mooi cadeau!

Een man die graag kookt kun je misschien verrassen met een mooie pan of bijzonder mes, de echte liefhebber zal je zeer dankbaar zijn. Is de man meer van de wijn of bier dan is een pakket met verschillende bijzondere varianten altijd leuk, om zo eens wat nieuws te ontdekken. Maar ook hier geldt: kijk vooral goed naar de ontvanger, en zorg ervoor dat je zijn smaak een beetje kent voor je iets uitkiest.