Veilig internetten in huis

Veilig internetten in huis is tegenwoordig niet meer zelfsprekend. Je hoort steeds vaker dat hackers bij gegevens kunnen komen en zomaar je bankrekening leeg kunnen trekken of bij andere beveiligde documenten kunnen komen. Dit is natuurlijk niet wat je wil. Er is echter een oplossing voor dit probleem, namelijk door gebruik te maken van VPN. In dit artikel zal worden besproken wat VPN is en zullen de voordelen van het gebruik maken van VPN worden benoemt.

Wat is VPN?

VPN is de afkorting van Virtual Private Network. Zoals de naam al doet vermoeden is het een beveiligde Privé netwerk.  Het is een tussenschakel tussen het apparaat waarmee jij wil internetten en het internet zelf. Door dit beveiligde netwerk worden alle verzonden en ontvangen data via een VPN server omgeleid wordt. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst kan je volledig anoniem surfen op het web. Daarnaast heb je geen geografische blokkades voor het bekijken van content en kunnen hacker niet bij je gegevens komen.

Anoniem surfen op het web

Door gebruik te maken van VPN kan je volledig anoniem surfen op het web. Niemand kan namelijk zien vanaf welk IP-adres wordt gezocht en hierdoor kan dus ook niemand zien wat jouw locatie is. Een groot voordeel hiervan is dat je onder andere alles kan downloaden zonder dat je daar een boete voor krijgt. De overheid kan namelijk ook niet achter je locatie komen. De laatste jaren werden door de overheid veel boetes uitgedeeld voor het downloaden voor bijvoorbeeld muziek en films. Dit kan dus voorkomen worden door het gebruiken van een VPN.

Geen geografische blokkades met VPN

Een ander voordeel van het gebruik maken van een VPN is dat je geen geografische blokkades hebt voor het bekijken van online content. Normaal gesproken kan jij thuis vanuit Nederland niet de Amerikaanse Netflix bekijken. Met behulp van een VPN kan jij je IP-adres aanpassen naar een IP-adres in Amerika. Hierdoor denkt Netflix dat jij op het moment van gebruik maken van het internet in Amerika bent en kan je dus de content van de Amerikaanse Netflix bekijken.

Veilig internetten

Het allergrootste voordeel van het gebruik maken van een VPN  is dat je veilig kan internetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hackers bij je gegevens kunnen komen.  Dat is wel zo’n prettig gevoel als je weer besluit om te gaan internetten. Wil je ook buiten huis veilig kunnen internetten op WIFI? Dit kan. Door een VPN abonnement bij een VPN aanbieder af te sluiten kan je een VPN aanzetten op een open Wifi netwerk. Hierdoor kan je ook buiten huis of op vakantie veilig internetten. Een VPN aanbieder dat zeer betrouwbaar is en bovendien garant staat voor snelheid is NordVPN. Een abonnement bij NordVPN is al af te sluiten voor een paar euro’s per maand.