3 x water in je tuin

Follow my blog with Bloglovin

Water in je tuin zorgt voor rust en ontspanning, maar kan daarnaast ook voor een hoop plezier zorgen. Water kun je op verschillende manieren toevoegen aan je tuin. Zo kun je kiezen voor iets waar je alleen naar kunt kijken, maar ook voor iets waar je zelf ook in kunt. In dit artikel geef ik je drie manieren om water toe te voegen aan je tuin. 

(Zwem)vijver

Vind jij het leuk om wat meer leven toe te voegen aan je tuin? Kies dan voor een vijver. Hierbij kun je kiezen voor een vijver waar je vissen in gaat houden, waardoor je altijd wat te zien hebt. Ook kun je kiezen voor een vijver zonder vissen, of misschien zelfs een zwemvijver. Met een zwemvijver lijkt het net alsof je in de natuur aan het zwemmen bent. Een vijver is altijd leuk om naar te kijken en vergt redelijk weinig onderhoud. Het enige wat je moet doen is je vissen af en toe voeren en zorgen dat het water schoon blijft.       

Waterornament

Heb je niet heel veel ruimte, maar wil je wel water toevoegen aan je tuin? Dan kun je ook kiezen voor een waterornament. Hierbij kun je denken aan een soort fonteintje of een waterval. Deze zijn al vanaf een klein formaat verkrijgbaar, maar zijn er ook in grotere varianten. Wil je van je waterornament een echte eyecatcher maken? Denk dan ook eens aan een schanskorven waterval. Dit is een waterval die in een schanskorf is gebouwd, waardoor het een robuust item in je tuin wordt. Een waterornament is natuurlijk erg leuk om naar te kijken, maar daarnaast werkt het geluid van stromend water ook erg ontspannend. 

Zwembad of jacuzzi

Ben je een echte zwemmer en heb je genoeg ruimte in je tuin? Dan kan een eigen zwembad ook heerlijk zijn. Hierdoor kun je op een mooie zomerse dag vanuit je bed zo het bad induiken voor een frisse ochtendduik. Daarnaast is een zwembad erg leuk voor het hele gezin. Kinderen kunnen er uren waterpret beleven en voor volwassenen kan het zwemmen ontspannend werken. Heb je iets minder ruimte of houd je niet van zwemmen? Dan kun je ook een jacuzzi of hottub in je tuin plaatsen. Hier kun je optimaal in ontspannen en is niet alleen in de zomer, maar ook in de winter een heerlijke plek om je terug te trekken.