5 van onze favoriete kamerplanten op een rijtje

Is je interieur bijna ‘af’, maar mist er nog iets? Kan het zijn dat je eigenlijk nog niet voldoende kamerplanten in je huis hebt staan? Ze zijn makkelijk te vergeten, omdat je kamerplanten niet in veel winkels tegenkomt. Waarom zet je niet één van deze groene schatjes op een kast of in een hoek? Doe wat online wooninspiratie op met vijf van onze favoriete kamerplanten.

5. Pittige palmlelie: de yucca

De yucca is terug van weggeweest. Deze woestijnplant, die een beetje doet denken aan een palm, is ontzettend makkelijk te verzorgen. Zijn brede, uitbundige leliebladeren doen het goed op zonnige plekken, en je kan hem gerust een weekje vergeten water te geven. De robuuste yucca sluit naadloos aan bij een kleurrijk, sprankelend interieur, maar geeft ook extra pit aan een rustige kamer vol IKEA-meubeltjes.

4. Onverwoestbaar: de aloë vera

Aloës werden vroeger in de markt gezet als mini-vetplantje. Dat is zonde, want deze cactusachtige stekelplant komt vooral tot zijn recht als hij groot geworden is. Dat gaat langzaam, dus koop een groot exemplaar. Een prima plantaardige investering, want eenmaal in je huis is de aloë nauwelijks dood te krijgen. Niet voor niets is deze geweldenaar een topkeuze als je groene badkamer inspiratie zoekt!

3. Een klein stukje oerwoud: de strelitzia

De strelitzia is een plant van de laatste jaren, die telkens terugkomt in artikelen met online wooninspiratie. Niet gek, want de strelitzia is het eerste wat jouw gasten op zal vallen in je huis! Zijn grote bladeren doen denken aan die van een bananenplant. Het is dan ook een echte overlever uit de jungle, en zijn overlevingskracht is een goede reden om de strelitzia in huis te halen. Zet hem licht en niet te nat, en je geniet nog lang van deze blikvanger in je woonkamer.

2. Slank en stijlvol: de sansevieria

Ook een plant die een tijdlang als oubollig is weggezet. Maar de sansevieria of vrouwentongen is terug, en geen wonder. Je kan gewoon niet om de unieke vormfactor van deze zwaardachtige plant heen. Met zijn rechtopstaande bladeren en prachtige marmering lijkt de sansevieria eerder op een exotische sculptuur dan op een plant, en hij gooit eigenlijk in elk interieur wel hoge ogen. Zonde om deze knaller aan je oma over te laten!

1. Uitbundige hangplant: de jasmijn

Wil je gewoon alle subtiliteit het raam uitgooien, en dan een prachtige hangende struik voor dat raam hangen? De jasmijn is jouw plant. De levendige krullen van de diepgroene bladeren zijn een prachtig contrast met witte en crèmekleurige muren en kozijnen. Maar de echte lol begint pas als deze mediterrane hangplant in het tweede jaar zijn bloemen krijgt. De zijdeachtige textuur en fantastische geur daarvan veranderen je huiskamer in een stukje Italiaanse tuin.