Altijd slapen onder het juiste dekbedovertrek

Dekbedovertrekken ’trek’ je, zoals de naam al zegt, over je dekbed heen. Het is een beschermlaagje van stof dat je dekbed goed beschermt tegen vocht en vuil. Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder passende dekbedovertrekken. Heb je een of meerdere nieuwe dekbedovertrekken nodig? In deze blog geven we je praktische tips! 

Betaalbare kwaliteit

Het is natuurlijk prachtig als dekbedovertrekken een goede kwaliteit hebben. Toch is de prijs voor veel mensen ook niet onbelangrijk. De juiste combinatie tussen beddengoed van hoge kwaliteit én betaalbaar beddengoed vinden, kan even lastig zijn. Wij adviseren wel om altijd voor kwaliteit te kiezen. Dit komt niet alleen jouw nachtrust ten goede, maar ook de levensduur van je dekbed en je andere beddengoed. 

Ruime instopstroken

Er is weinig vervelender dan koude voeten in bed. Tegenwoordig hoeven we daar in de zomer niet bang voor te zijn met al die warme dagen. Worden de nachten echter kouder, dan is het prettig als het dekbedovertrek niet los gaat. Een ruime instopstrook is dan ideaal. Heb je er een hekel aan dat je dekbed weleens uit je dekbedovertrek glijdt? Kies dan voor overtrekken met drukkertjes. Zo blijft je dekbed altijd netjes op z’n plek. 

Veel stijlen en designs

Met de prijs en de kwaliteit is het dus in orde. Nu wil het oog ook nog wat. Een dekbedovertrek doet veel met de uitstraling van je slaapkamer. Je hebt als consument keuze uit veel thema’s, kleuren en designs. Daarom is er voor iedere stijl slaapkamer wel iets moois te vinden. Vergis je niet. Want een dekbedovertrek bepaalt voor een groot deel de knusheid en uitstraling van je slaapkamer. Niet alleen voor volwassenen overigens. 

Oneindig veel merken om uit te kiezen

Tot slot begrijpen wij ook dat het lastig kiezen is tegenwoordig. Je hebt vaak de keuze uit wel honderden merken. En welke is nu het beste. Als we een aanbeveling mogen doen? Wij zijn erg fan van de dekbedovertrekken van Essenza. Essenza is absoluut een van de betere merken als het gaat om dekbedovertrekken. De overtrekken worden in Nederland gemaakt, waarbij kwalitatieve materialen zoals linnen en katoen worden toegepast. Koel in de zomer, maar toch lekker knus in de winter. Ook heb je de keuze uit een groot aantal prints en kleuren. 

Je dekbedovertrek onderhouden

We raden het aan om je dekbedovertrek regelmatig te onderhouden. Dit kan dagelijks door je overtrek te luchten en je bed goed op te maken. Ook raden we het aan om, vanuit hygiënisch oogpunt, je dekbedovertrek en ander beddengoed eens in de twee weken te wassen. Vaak kan dit prima op 60 graden, zodat al het vuil, stof, huidschilfers en viezigheid goed verwijderd worden. Twijfel je? Dan heeft ieder overtrek ook een wasvoorschrift. We raden het aan om dit altijd goed te checken voordat je je beddengoed in de wasmachine stopt.