Asbest? Niet best!

Als je asbest in huis hebt moet je er zo snel mogelijk vanaf komen. Dit omdat het veel schadelijke stoffen heeft en niet goed voor je gezondheid is. Maar hoe vervoer je deze stof het best?

Voorheen werd asbest gebruikt voor isolatie van gebouwen. Dit was allemaal voordat men erachter kwam hoe schadelijk het is voor je gezondheid. Heb je dit in huis? Dan moet je dit zo snel mogelijk verwijderen om problemen te voorkomen. Bij deze verwijdering heb je speciale asbestzakken nodig om het zo goed mogelijk te laten verlopen.

Gevaarlijke stof

Ondanks dat asbest een natuurlijke product is, bestaat het materiaal uit gesteente met daarin stoffen van taaie onbrandbare vezels. Zolang het asbest in een gebonden toestand verkeert, vormt het geen gevaar voor je gezondheid. Als de losse vezels ingeademd worden, lopen zij vast in de kleine luchtwegen en longblaasjes van de mens. Als de vezels hier te groot voor zijn, kunnen ze niet meer opgeruimd worden door het lichaam. Dit zorgt ervoor dat ze een erge gezondheidsrisico kunnen vormen.

Asbestzakken

Voor het zo veilig vervoeren van deze schadelijke stoffen, kan je het deze dus het beste transporteren door middel van asbestzakken. Deze zijn in grote en kleine maten en zijn voorzien van veel veiligheden voor dit stof. Zo hebben ze standaard een asbestlogo en een enkele of dubbele binnenzak voor maximale veiligheid. Daarnaast zijn de zakken gemaakt van polypropyleen en daardoor van goede kwaliteit. Hierdoor heb je de draagkracht en stevigheid die je nodig hebt voor het veilig vervoeren en opslaan van asbest. Voor asbestzakken zijn in verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar, dus oriënteer je goed.

Klaar voor 2024

Vanaf 2024 is er een verbod op asbestdaken. Meestal zijn deze daken golfplaten die asbest als materiaal hebben. Voor de afvoer van deze platen is het aan te raden om speciale asbestzakken voor golfplaten te gebruiken. Deze zijn speciaal gemaakt voor dunne en lange golfplaten, en het opslaan en transporteren hiervan die ook nog afgesloten worden. Voor maximale veiligheid.

Voor maximale veiligheid voor voor asbest, heb je met asbestzakken de perfecte product!