De beveiligingstrends voor je woning in 2019

Een goede beveiliging van je woning is in 2019 essentieel! Inbrekers gebruiken vaker geweld om woningen binnen te dringen. Daarbij doen zij er alles aan om aanwezigen ervan te weerhouden hulp van anderen in te schakelen. Hoe zorg je er echter voor, dat de beveiliging van je woning voldoende is? In dit artikel zet een beveiligingsexpert de beveiligingstrends van 2019 voor je op een rijtje. Gebruik deze trends om nog eens kritisch naar je eigen beveiliging in huis te kijken. Het kan een reden zijn om de beveiliging te verbeteren.

Moderne sloten zijn in 2019 steeds meer in trek

Sloten hebben zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. Onder meer technologie heeft zijn intrede in deze branche gedaan. Zo worden sloten niet altijd meer met een sleutel geopend, maar kunnen ze ook via een app op je mobiele telefoon of tablet bediend worden. Aan het gebruik van deze moderne sloten kleven nog wel enkele risico’s. Zo zou het voor hackers mogelijk zijn om het slot te kraken en de deur op die manier te kunnen openen. Een voordeel van deze sloten is dat bijvoorbeeld kerntrekken en de klopsleutelmethode niet meer te gebruiken zijn door inbrekers.

Alarmsysteem in huis installeren

Waar men voorheen vaak rekende op de kwaliteit van sloten om inbrekers buiten houden, is dat tegenwoordig niet meer voldoende. In 2019 stappen steeds meer huishoudens over op het gebruik van een alarmsysteem, zo is de verwachting. Een alarmsysteem kan geheel naar eigen inzicht worden samengesteld. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van magneetcontacten op ramen en deuren, met een bewegingssensor op de overloop. Op het moment dat het alarmsignaal geactiveerd wordt, zal dit inbrekers afschrikken.

Tip: laat voor de aanschaf van een alarmsysteem een risicoanalyse van je woning maken! Dit kun je aan een slotenmaker overlaten. Op basis van deze analyse kun je vervolgens een alarmsysteem samenstellen.