Beton ciré in al zijn vormen

Heel trendy, betonnen ciré is overal: op de vloer, op de muren en in het meubilair. Het is echter delicaat om toe te passen en de kosten zijn vrij hoog. Hier is een samenvatting van de producten die met beton ciré gerealiseerd kunnen worden.

Voor de vloer

Traditioneel is beton ciré een gegoten dekvloer, maar met de populariteit van het product hebben fabrikanten de eigenschappen van beton voor decoratieve doeleinden kunnen verbeteren en producten kunnen maken die minder scheuren hebben en gemakkelijker te installeren zijn.

Hier is een klein overzicht van de producten.

Gegoten natuurlijk beton

Het is een techniek die nog zelden wordt gebruikt, omdat het lang duurt om het aan te brengen, de droogtijd is lang is scheuren zijn bijna onvermijdelijk. Het bestaat uit het maken van een plaat met vloeibaar beton van enkele centimeters dik met een betonpomp. Dit beton wordt plat gelegd met een liniaal, met een permanente controle van de vlakheid. Zodra het beton voldoende is opgedroogd om het gewicht van een man te dragen, begint de afwerking van het oppervlak: wrijven met krachtige troffels, kiezels opnemen en vervolgens gladstrijken. De vloer wordt op verschillende afstanden gezaagd om uitzettingsvoegen te creëren en scheuren te beperken. Het enige wat overblijft, is het aanbrengen van een afwerkingswas. De applicatie kan alleen worden uitgevoerd door een professional met ervaring in gewaxt beton.

Composiet of decoratief beton

Het is een dunne, getinte dekvloer, 5 tot 10 mm dik. In tegenstelling tot natuurlijk beton wordt composietbeton gemaakt van harsen. Het is daarom een nepbeton dat dichter bij een dekvloer ligt. Er zijn 3 hoofdtypen: microbeton (een mengsel van wit cement, silica, water en pigmenten), epoxyhars en polyurethaanhars. Polyurethaanhars is niet geschikt voor vloerverwarming. Het ontwerp is identiek voor de drie soorten beton. Het kan worden toegepast op alle soorten oppervlakken: betonplaten, cementdekvloeren, vloeibare dekvloeren, vloerverwarming of in het kader van renovatie op oude tegels of natuursteen. Na het drogen geeft het schuren een mineraal effect. Ten slotte krijgt het oppervlak een afwerking, mat, satijn of glanzend, die bestand is tegen de gebruikelijke agressies en het beton waterafstotend en gemakkelijk te onderhouden maakt.

Voor de muren

Zeer trendy ook op de muren en vooral in de badkamer waar beton ciré een opmerkelijke entree maakte! Een esthetiek die redelijk dicht bij die tadelakt ligt. Dat is een glanzende pleister met hydraatkalk als hoofdbestanddeel.

Beton ciré als wandcoating

Beton ciré wordt aangebracht op een goed en stabiel beton, cement, gipsplaat, op een houten ondergrond, op tegels en aardewerk. Het zorgt voor uniformiteit van materiaal tussen de vloer en de muren, maar ook tussen de muren en de sanitaire voorzieningen of houten planken! Het wordt in twee lagen aangebracht en na het drogen wordt een afwerkingsproduct aangebracht om het ongevoelig te maken voor vlekken en water. Het heeft een zeer eigentijdse uitstraling.

En tenslotte het meubilair!

Het materiaal in de badkamer kan ook worden gemaakt met beton ciré. Het doel is om een zeer mooie uniformiteit van materiaal te bereiken tussen de vloer, de muren en ook de sanitaire voorzieningen en het meubilair. Een gootsteen zoals je muren? Een wastafel en een aanrecht in hetzelfde materiaal? Kastdeuren die in uw muren verdwijnen? Dit alles is mogelijk met een beton ciré