Polyester in en om het huis

Wat is polyester?

Polyester is een soort giethars dat voor kunst, bedekking van objecten en interieur objecten wordt gebruikt. Polyester is tegenwoordig ook veel te zien en om een woning. Zo zijn er polyester plantenbakken, zwembaden, badkamers waaronder badkamer-kasten, dakkapellen enz. Het voordeel van polyester is dat je het makkelijk kunt onderhouden, niet zwaar is en lang meegaat. Het is naadloos en zeer dicht materiaal. Producten van polyester zijn strak afgewerkt en strak vormgegeven. 

Tuinartikelen van Polyester

Een polyester zwembad in je tuin is makkelijk aan te leggen omdat het materiaal goed in zijn vorm ligt. Ook het aanleggen van drains, ramen, leidingwerk en pompen gaat door middel van een polyester behuizing gemakkelijk omdat het materiaal erg vormbaar is. G4 polyurethaan primer bij een zwembad zorgt voor een goede hechting aan verschillende oppervlakten en betonnen ondergronden. Een polyester zwembad kan tot 50 jaar meegaan. Vaak wordt polyester voorzien van een nette gecoate afwerking wat een egale uitstraling geeft. Daarnaast zijn polyester plantenbakken een optie voor een goede behuizing van bloemen en planten voor de sier. Plantenbakken van polyester zijn licht van gewicht, goed bestemd tegen vorst en nemen geen water en vocht op. Tevens zijn ze in allerlei soorten kleuren en maten te verkrijgen. 

Dakkapellen en dakgoten

Kunststof dakkapellen van polyester zijn makkelijk te onderhouden. In tegenstelling tot gewone kunststof dakkapellen zijn polyester dakkapellen volledig gemaakt van kunststof. Gewone dakkapellen van kunststof hebben een houten constructie waardoor kans op houtrot toeneemt en daardoor op lekkages. Doordat polyester naadloos is, is de kans op lekkages minimaal. Een dakgoot van polyester zorgt voor een soepele water doorstroom doordat het zeer glad materiaal is en je de goten makkelijk schoon kunt maken. 

Badkamervloer van polyester

Ten eerste zorgt een polyester badkamervloer ervoor dat lekkages worden verbannen. Tevens past de look bij een moderne industriële vloer. Het egale vloervlak zorgt voor gemak bij schoonmaken en water kan tevens niet meer zorgen voor vochtplekken, schimmel en houtrot in de badkamer. De vloeren kun je elke keer in een andere kleur coaten. Er hoeft dan alleen een laag over.