Betonlook vloer leggen: dit zijn de voor- en nadelen

Een betonlook vloer staat prachtig in een kamer die is ingericht in de industriële stijl, maar het misstaat ook zeker niet in een modern ingerichte kamer. Er zitten veel voordelen aan het leggen van een betonlook vloer, maar helaas zijn er ook nadelen. Wil jij weten of een betonlook vloer iets voor jou is? De voor- en nadelen hebben wij hieronder voor je op een rij gezet.

Voordelen van een betonlook vloer

De uitstraling van een betonlook vloer is misschien wel een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor deze vloer kiezen. Door de betonlook heeft het een strakke en toch wat stoere uitstraling. Verder is het een redelijk stevige vloer die in principe lang meegaat. Het reinigen van de vloer neemt slechts weinig tijd in beslag, wat heel fijn is als je niet zo van schoonmaken houdt. Ook is de vloer hygiënischer dan bijvoorbeeld tapijt.

Loop je graag op blote voeten of op sokken door je huis? Het fijne van een betonlook vloer van https://www.vgvloeren.nl/ is dat het comfortabel en niet koud aanvoelt. Ook is het mogelijk om deze vloer te combineren met vloerverwarming.

Nadelen van een betonlook vloer

Helaas heeft een betonlook vloer ook nadelen. Dat begint eigenlijk al bij de aanleg van de vloer. Pas na vier tot vijf dagen kun je de ruimte weer gebruiken. Dit komt doordat er verschillende lagen moeten worden aangebracht die allemaal goed moeten drogen. Een ander nadeel van een betonlook vloer is dat er redelijk snel krassen op kunnen komen. Daarnaast kan de vloer op den duur ook verkleuren door zonlicht of kunstmatig ligt.

Wat kun je doen tegen de nadelen?

Als je graag een vloer met betonlook in je huis wilt leggen en wilt profiteren van de voordelen, is het een goed idee om te kiezen voor een betonlook vloer. Probeer de nadelen dan wel zoveel mogelijk tegen te gaan, zodat je hier zo min mogelijk last van hebt. Zo kun je krassen voorkomen met een krasbestendige toplaag en verkleuring met een toplaag die dit tegengaat.