Bloeiende kamerplanten

De kamerplant

Het zal veel mensen zijn opgevallen, maar bij een housewarming is het tegenwoordig standaard om een cadeau te geven. Een goed voorbeeld van een cadeau dat vaak gegeven wordt is één bloeiende kamerplant. De reden hiervoor is dat een kamerplant een gezellige sfeer creëert waar vaak gebrek aan is bij een nieuw huis. Als je bijvoorbeeld zelf je kamerplanten uit huis zal verwijderen, merk je dat alles heel kaal oogt. Je zult het gevoel krijgen dat er iets ontbreekt en daarmee een bepaalde gezelligheid weg is. Dit is natuurlijk wél afhankelijk van de soort kamerplanten waar je over beschikt. Een orchidee heeft bijvoorbeeld een mooiere uitstraling dan een cactus. Daarom zullen in dit artikel drie voorbeelden van bloeiende kamerplanten worden beschreven. 

1 Orchidee

De orchidee is hierboven al genoemd, maar is dan ook één van de bekendste kamerplanten. De orchidee kent een hoge diversiteit aan bloemen welke bestaan uit een zacht bloemblad met gekleurde meeldraden. Het grotendeel van de orchideeënsoorten bloeien één keer per jaar voor een periode van zo’n zes tot tien weken. De bekende Phalaenopsis is een uitzondering, want zij bloeit ongeveer twee tot zes maanden en bij uitstek twee tot drie keer per jaar. 

2 Anthurium oftewel flamingoplant

Als je op zoek bent naar wat opfleuring voor je woonkamer is de Anthurium het perfecte kamerplantje. Het is een plant met bloemen in de vorm van bloemkelken die in diverse kleuren verkrijgbaar is. De Anthurium staat vanwege zijn frisse kleuren ook wel bekend als de flamingoplant in Nederland. Met een naam als deze kun je dan ook niet de mist ingaan wanneer je de plant cadeau zou geven. 

3 Hortensia 

Hoewel de Hortensia veel buitenshuis worden gezien, is de plant ook erg geschikt voor binnenshuis.  De hortensia heeft zijn populariteit te danken aan de hoeveelheid soorten waarin de bloem verkrijgbaar is. Er zijn hortensia’s met kleine en grote bloemen én in diverse kleuren. Het meest opmerkelijke aan de plant is dat je de kleur kunt beïnvloeden door de voedingswaardes aan te passen.