Marmeren salontafel kopen? Dit moet je weten

Ben jij op zoek naar een stijlvol en tijdloos meubelstuk, dan kun je een marmeren salontafel kopen. Marmer is een materiaal met vele voordelen. Het is duurzaam, sterk en in verscheidene kleuren te krijgen. Daarnaast heeft het weinig onderhoud nodig. Als je een marmeren salontafel kopen wilt, dan heb je eerst een aantal beslissingen te maken. Daarnaast is marmer een materiaal met een kleine gebruiksaanwijzing. Lees hier verder over waarop je moet letten als je een marmeren salontafel uitkiest.

Een marmeren salontafel kopen in drie stappen

Als je een marmeren salontafel kopen gaat, dan kun je in drie handige stappen bepalen welk exemplaar het beste bij je past.

  • De stijl

Vraag je af welke stijl je wilt voor je marmeren salontafel. Dit zal worden bepaald door de stijl van de kamer waarin deze komt te staan. In een industrieel interieur kies je voor een stoere afwerking en een onderstel van gietijzer. Bij een landelijke woning kies je een tafelblad met een zachte rand en bijvoorbeeld een houten onderstel.

  • De kleur

Vervolgens moet je gaan nadenken over de kleur. Marmer is niet alleen wit, en er zijn veel mogelijkheden. Een zwart marmeren tafelblad is ideaal in moderne woningen. Als je een romantische sfeer zoekt, dan ga je een marmeren salontafel kopen die roze is. Er zijn ook salontafels met een groen of beige tafelblad.

  • De afwerking

 Als je een marmeren salontafel kopen wilt, dan maak je het voor jezelf een stuk gemakkelijker als deze al geïmpregneerd is. Goede specialisten doen dit standaard. Het marmer wordt dan met een middel behandeld dat ervoor zorgt dat vloeistoffen geen schade aan kunnen richten. Marmer is vooral gevoelig voor zuren en een impregneermiddel helpt dan onherstelbare vlekken te voorkomen. Vraag aan de specialist hoe vaak de behandeling herhaald moet worden.

De voordelen van marmer

De keuze om een marmeren salontafel te kopen is snel gemaakt. Marmer is namelijk natuurlijk, duurzaam, stijlvol, elegant en erg veelzijdig. Er zijn weinig interieurs waarin een mooie marmeren salontafel zal misstaan. Je geeft je ruimte direct een weelderige en luxe uitstraling en de tafel wordt een echte blikvanger. Marmer gaat erg lang mee als je er goed voor zorgt en een marmeren salontafel kopen doe je dus voor de lange termijn.

Zorg goed voor je marmer

Als je marmeren salontafel geïmpregneerd is, dan is deze al beschermd tegen vloeistoffen en andere vlekken. Maar dat betekent niet dat je zelf geen voorzorgsmaatregelen hoeft te nemen. Gebruik bijvoorbeeld onderzetters voor planten en bloemen en voor kopjes en glazen. Ga je het marmer reinigen, doe dat dan nooit met een schuursponsje, want het is krasgevoelig. Gebruik een speciaal schoonmaakmiddel voor natuursteen of marmer en doe daar een klein beetje van in een sopje. Te veel schoonmaakmiddel kan een vettig laagje achterlaten. 

Goed voorbereid een marmeren salontafel kopen

Met de bovenstaande informatie ga je goed voorbereid de meubelzaak in. Laat je alsnog goed voorlichten, spreek uitgebreid met een medewerker en kies de salontafel die bij je past. Je krijgt dan een meubelstuk dat vele jaren dienst kan doen en waar je nooit op uitgekeken raakt.

Kijk op GigaMeubel.nl en vraag naar de mogelijkheden!