Vind je klussen saai? Probeer deze spannende methoden eens!

Ben je klaar om een doe-het-zelf-sanitair-expert te worden, of op zijn minst iemand die de kleine problemen met het sanitair kan oplossen of vind je het zelf klussen allemaal saai? Wist je dat je vele honderden euro’s kunt besparen door zelf voor druppelende kranen of overvolle toiletten te zorgen. Zorg voor kleine problemen met het sanitair voordat ze iets worden dat alleen professionals kunnen oplossen. Met deze nieuwe spannende methoden zal je klussen nooit meer saai vinden.

Gebruik een goede zuiger

Investeer in een hoogwaardige zuiger om verstoppingen in toiletten, wastafels en afvoeren te verwijderen. Als je van plan bent om gootstenen te reinigen, gebruik dan een zuiger om het meeste water eruit te duwen voordat je de blokkade verwijdert. De plek zal een stuk minder nat en rommelig zijn.

Gebruik een vacuüm

Wanneer je een verstopping veroorzaakt door een klein, hard voorwerp (zoals speelgoed, tandenborstel of kam van een kind) probeert los te maken, vertrouw dan op een nat-droog vacuüm. Het is effectiever om het object eruit te zuigen. Een zuiger duwt hem alleen dieper in de afvoer, waardoor het moeilijker te verwijderen is.

Slimme leidingen

 Het grootste probleem met lekken is dat het 90 procent van de tijd niet eenvoudig is om te bepalen waar ze zich bevinden – vooral als ze zich onder het huis, in de muren of in de tuin bevinden. Net als bij douchebedieningen worden de leidingen in jouw huis slimmer. Kleine ingebouwde sensoren kunnen nu zowel grote als kleine lekken detecteren en helpen hun precieze locatie te verfijnen, wat je geld kan besparen op zowel jouw energierekeningen als sanitair reparatiekosten. Deze ontdekking, maakt zelf klussen een stuk fijner.

Gebruik teflon-tape

Loodgieter tape (ook wel Teflon-tape genoemd) wordt gebruikt om buisdraden af te dichten om lekkage rond verbindingen en fittingen te voorkomen. Je moet de tape van de loodgieter meestal drie keer om de pijpdraden wikkelen voordat je afdicht. Onthoud dat witte tape is ontworpen voor algemene huishoudelijke sanitaire projecten, terwijl geel voor gasleidingverbindingen is.

Sleufloze leidingen

Om nieuwe leidingen te installeren moest je vroeger jouw tuin of vloer open graven op ten minste een voet naar beneden. Nieuwe sleufloze leidingtechnieken voorkomen die onnodige schade door de nieuwe buis door de bestaande te leiden. Er zijn twee verschillende technieken. De eerste omvat het duwen van een nieuwe pijp met aanzienlijke kracht en het letterlijk uit elkaar barsten van de oude. De tweede techniek omvat het aanbrengen van lijm op de binnenkant van de buis, die er nieuw leven in blaast tegen een fractie van de kosten van een volledige vervanging.

Voer regelmatig controles uit

Wanneer je jouw leidingen, cv-ketel en overig sanitair systeem regelmatig laat controleren en onderhouden door de loodgieter in Den Haag, kan je problemen voorkomen. Je hoeft dan helemaal niet zelf te klussen, als je het te saai vindt. Je kunt met de loodgieter een speciaal contract afsluiten, zodat hij maandelijks of halfjaarlijks jouw sanitairsysteem controleert en reparaties uitvoert waar nodig.