Buitenschilderwerk, om de hoeveel jaar aanpakken?

Buitenschilderwerk, wat houdt dat juist in? Waarom is het nodig en om de hoeveel jaar moet het gebeuren? Als je van plan bent om wat buitenschilderwerken te laten uitvoeren zit je waarschijnlijk met deze en nog heel wat andere vragen in je hoofd. Pieker er niet te lang over, want hieronder vind je namelijk wat nuttige informatie die je kunnen helpen bij het maken van een keuze! 

Buitenschilderwerken, wat houdt dat in?
Je kan bijna elk gedeelte van de buitenkant van je woning laten schilderen door een schilder uit Breda. Hieronder vallen dus: deuren en kozijnen, buitenmuren, schuttingen, het dakkapel, je tuinhuisje of schuur. 

Wanneer zijn buitenschilderwerken noodzakelijk?
Denk aan het inhuren van een buitenschilder als je de uitstraling van je huis wilt veranderen. Een vers geschilderde gevel geeft een mooi uitzicht en geeft dus een uitnodigende look aan je huis. Maar er is meer! Buitenschilderwerken beschermen ook hout tegen slechte weersomstandigheden, waardoor je minder last zult hebben van vocht. Vocht verspreidt zich en er kunnen zich schimmels vormen en niet enkel en alleen aan de buitenkant van je huis. Het is daarom belangrijk dat je om de zoveel tijd je huis, om je huis beschermd te houden.

Om de hoeveel jaar moet je een buitenschilder inschakelen?
Dat kan je zelf vaak zien aan de staat van je huis. De levensduur van buitenschilderwerk ligt over het algemeen tussen de 5 en 6 jaar. Daarna kan het schilderwerk afbladderen of los komen. Maar het hangt natuurlijk sterk af van een aantal factoren. Hieronder een aantal factoren waar je het best op kunt letten om te bepalen of je huis aan buitenschilderwerk toe is.

1. Kijk of er beschadigingen zijn.
2. Kijk of er sprake is van verkleuring.
3. Let ook op blaasjes en/of scheurtjes.

Let wel op: niet iedere periode van het jaar is ideaal om buitenschilderwerken uit te voeren. Als je buitenschilder te maken krijgt met slechte weersomstandigheden dan zal het buitenschilderwerk aan je huis niet zo snel vooruit gaan. Daarom wordt er vaak de lente of de zomer aangeraden om zo’n werken te laten uitvoeren, het best tot en met augustus dus. Maar het weer mag ook niet te warm zijn, want dan is er een grote kans dat er strepen zullen achterblijven. De perfecte temperatuur is tussen de 22 en 25 graden. Kouder kan ook, maar bij kouder dan 5 graden zijn deze werken echt niet aangeraden.

Belangrijk om te weten
Bij buitenschilderwerken kan je beter voor lichte kleuren kiezen, dan donkere kleuren. Lichte kleuren reflecteren namelijk het zonlicht meer waardoor je minder last zult hebben van temperatuurswisselingen. Plamuur ook zo weinig mogelijk, want plamuur kan eigenlijk niet zo goed tegen vocht en dat kan ervoor zorgen dat er sneller scheuren in het werk kunnen komen. Ook goed gronden is belangrijk bij het uitvoeren van buitenschilderwerk. Een grondverflaag zorgt ervoor dat verf langer blijft zitten en beter bestand is tegen het blootstellen aan temperatuurschommelingen.

Bron: Renovatienieuws