Je handtas: klassieker of trendy?

Wat is jouw favoriete handtas? Is dat er eentje die je al jaren in je bezit hebt, en die met het verstrijken van de tijd steeds een beetje mooier lijkt te worden? Of is jouw favoriet maandelijks een ander exemplaar, en koop je er ieder jaar wel weer een aantal nieuw bij?

Met de trends mee

Een handtas is een accessoire waarmee je je outfit af kan maken, en waar je hem mee kan aanpassen aan de laatste trends. Zijn fluor kleuren in de mode? Dan is het niet nodig om je ook qua kleding in de felle kleuren te steken, simpelweg een handtas in een fluor kleur aanschaffen is genoeg om de trend te volgen.

De meeste mensen die met hun handtas graag de laatste trends volgen, kiezen ervoor om niet al te dure exemplaren aan te schaffen. Op die manier wordt het in ieder geval geen al te dure hobby om ieder jaar een aantal nieuwe tassen te kopen. Er zijn zat winkels waar je voor een paar tientjes een prima tas kunt scoren, let je op de uitverkoop ben je misschien zelfs nog wel wat minder kwijt. Ieder seizoen een nieuwe tas kopen is op deze manier best te doen, en een leuke manier om regelmatig iets nieuws toe te voegen aan je garderobe.

Klassiekers

Recht tegenover de groep mensen die ieder seizoen minimaal 1 nieuwe handtas koopt, staan de mensen die liever kiezen voor een klassieker. Liever wat meer uitgeven aan een tas die zij jarenlang mooi blijven vinden, dan kiezen voor een ‘wegwerpexemplaar’ dat je na een paar weken of maanden wel weer zat bent.

Waar goedkopere tassen vaak van kunststof gemaakt zijn, is leer meestal het materiaal waar bij duurdere tassen voor wordt gekozen. De tassen van Cowboysbag The Bag vallen in de categorie ‘klassieker’, alhoewel deze tegelijk ook de trends blijven volgen. Ook Aunts & Uncles is een voorbeeld van zo’n merk: goede kwaliteit, prima leer, jarenlang plezier.

Naast Cowboywbag The Bag en Aunts & Uncles zijn er nog veel merken die zich in dit segment bevinden. Zij verkopen kwalitatief goede tassen die jarenlang mee kunnen gaan tegen prijzen waar je niet direct van flauwvalt. Een investering is het, maar niet eentje waar je maanden krom voor hoeft te liggen.

Wil je een échte klassieker, een tas die in de loop der jaren steeds meer waard kan worden? Dan kies je natuurlijk voor een chique designermerk! Niet voor iedereen weggelegd, maar een droom van vele vrouwen.