Creëer jouw droomhuis met deze vorm van raamdecoratie

Ooit een huis gezien zonder raamdecoratie? Ik denk het niet. Raamdecoratie maakt een huis echt compleet. Dus ben jij bezig met het creëren van je droomhuis? Vergeet dan niet om ook aandacht te besteden aan raamdecoratie. Weten welke vorm van raamdecoratie voor een luxe uitstraling in je interieur zorgt? 

Privacy en lichtinval combineren

Het belangrijkste bij raamdecoratie is dat je geniet van je privacy zonder dat je volledig afgesloten bent. Lichtinval is namelijk bijna net zo belangrijk. Plissegordijnen zijn daar een goede oplossing voor. Deze vorm van raamdecoratie is niet alleen goedkoop (handig voor als je met een klein budget moet werken), ze bieden ook nog eens een luxe uitstraling. De vouwen zorgen namelijk voor een unieke, speelse uitstraling die past binnen elke woonstijl. 

Traditioneel of Top Down Bottom Up? 

Wat je tegenwoordig veel ziet, zijn de plissegordijnen en Duette gordijnen die je op verschillende hoogten kan hangen. Dit wordt ook wel Top Down Bottom Up bediening genoemd. Hierbij wordt de stof verspannen tussen twee koorden. Aan de boven- en onderkant van het systeem zitten handgrepen waarmee je het gordijn kan bedienen. 

Het voordeel hiervan? Je kan privacy en lichtinval helemaal naar wens samenstellen. Bij een standaard rolgordijn kan je maar één van de twee kiezen. Ga je voor lichtinval, dan houd je het rolgordijn ‘half open’ maar verlies je je privacy. Privacy kan alleen gerealiseerd worden als je je rolgordijn dicht doet, maar dat betekent gelijk dat je afgesloten zit van de buitenkant. Met een plissegordijn kan je aan de boven- en onderkant ruimte open laten en het gordijn aan het midden van het raam laten hangen. 

Een balans in je woning creëren

Je droomhuis is pas af als er rust en balans is. Zorg daarom dat alle kleuren goed op elkaar aansluiten. Maak een moodboard of houdt een kleurenbord aan als je je droomhuis wil gaan inrichten. Natuurlijk kan je een paar meubels of accessoires in een afwijkende kleur plaatsen om zo voor een contrast te zorgen, maar maak het niet te wild. Bij woonprogramma’s zie je bijvoorbeeld hoe een interieur van ‘chaos’ naar ‘balans’ gestyled kan worden.