De bouwstijl van de jaren ‘30

Het is immens populaire stijl waar tot op de dag van vandaag nog steeds heel veel vraag naar is. En dat heeft zo zijn redenen. Waarom deze jaren ‘30 stijl nou zo populair is, komt omdat het een hele simpele, tijdloze uitstraling heeft. Men raakt nou eenmaal niet snel uitgekeken op deze stijl en daarom is het nog steeds een van de meest voorkomende woningen. Woningen in deze stijl hebben een bepaalde charme over zich en daarnaast is het vaak enorm comfortabel wonen in zo’n woning.

Daarnaast kun je deze stijl op verschillende soorten woningen hanteren: losstaande huizen maar ook rijtjeshuizen. Zowel met laagbouw als woningen in hoge flats. Maar wat kenmerkt deze stijl nou precies? Je leest het hieronder.

Kenmerken jaren ‘30 woning

De stijl van een jaren ‘30 woning is kenmerkend aan de hand van een aantal aspecten. Huizen uit deze stijl hebben vaak een bijzondere entree. Dat wil zeggen een boogdeur met daarin glas-in-lood ramen verwerkt. Daarnaast werd er ook vaak gebruik gemaakt van tegelwerk: zowel op de vloer als aan de muur. Deze vloer bestaat vaak uit granito. Ook deze vloeren zijn typisch kenmerkend voor een jaren ‘30 woning. Tegenwoordig zie je dit soort vloeren niet veel meer, omdat er iets anders overheen is gelegd; bijvoorbeeld beton of laminaat. Zoals al eerder genoemd zijn glas-in-lood ramen ook niet te missen in een typische jaren ‘30 woning, vaak uitgevoerd in de kleuren blauw en paars.