De klok in de huidige vorm bestaat al meer dan 100 jaar

De klok bestaat al honderden jaren en zelfs voordat de eerste klok werd uitgevonden deden mensen al aan tijdmeting. Zelfs in het oude Egypte werd de tijd al gemeten met behulp van het zonlicht. We hebben tijd nodig om onze energie te verdelen en ervoor te zorgen dat we zo effectief mogelijk met onze dag om kunnen gaan. Tegenwoordig hangt er bijna in elk huis in Nederland wel een klok. De klok is sinds haar uitvinding behoorlijk doorontwikkeld en tegenwoordig in honderden verschillende soorten en maten te krijgen. De klok van tegenwoordig is dan ook uitgegroeid tot een onmisbare interieur decoratie.

Nieuwe technologie en smartphone maken de klok tot een decoratief product voor in het interieur

Met alle toenemende technologie en uiteraard de ontwikkeling van de smartphone en ook de sporthorloges gebruiken we de klok allang niet meer alleen om de tijd op te lezen. Met onze agenda’s, de wekker en al onze afspraken op de telefoon, is dit natuurlijk een zeer effectieve manier om op de hoogte van de tijd te blijven en nooit meer een afspraak te missen. Deze ontwikkeling betekent echter niet dat de klok minder belangrijk is geworden. Het is zelfs zo dat fabrikanten van klokken hun producten juist nog verder zijn gaan door ontwikkelen. Producenten benaderen de klok tegenwoordig veel meer als decoratief object voor in het interieur, waardoor er tegenwoordig duizenden verschillende designs in verschillende soorten en maten beschikbaar zijn. Er is dan ook wel een passende variant voor in elke kamer of woning te vinden.

Klokken worden continue vernieuwd op het gebied van design en kleur

De koekoeksklok is misschien wel een van de meest iconische type klokken. Naast de ouderwetse varianten gemaakt van hout met de klassieke looks, worden er tegenwoordig ook verschillende nieuwerwetse koekoeksklokken geproduceerd, bijvoorbeeld in miniatuuruitgaves of in vernieuwende kleuren en designs. Ook op het gebied van tafelklokken en wandklokken wordt er steeds meer geëxperimenteerd met nieuwe materialen en kleuren om te blijven vernieuwen en mee te gaan met de diverse interieurtrends. Zelfs de iconische stationsklokken worden uitgegeven in kleinere varianten voor in huis. Met al deze nieuwe klokken blijft het voor veel mensen interessant om een klok voor zowel de decoratie, als ook voor de functionele werking aan de muur of op de tafel te hebben in huis.