Vier redenen om te kiezen voor steigerhouten meubelen

Is jouw interieur toe aan een nieuwe look en heb je al eens gedacht aan steigerhouten meubelen? Misschien denk je bij hout aan ouderwets of heb je hier nog niet eens aan gedacht. Wij vertellen je graag de mogelijkheden van steigerhouten meubelen. Ze zijn absoluut niet ouderwets en passen gemakkelijk in elk interieur. 

1. Makkelijk in onderhoud 

Steigerhouten meubelen worden gemaakt van gebruikte steigerplanken. Deze worden glad geschuurd en eventueel gecoat. Dit maakt het uiterlijk robuust. Gebruikerssporen zijn daardoor ook minder storend. Immers, de planken zijn al robuust. 

Heb je toch een grote vlek op bijvoorbeeld jouw tafel? Geen probleem! Door simpelweg te schuren heb je weer een nieuwe tafel. Zo heb je langdurig plezier jouw meubelen. 

Je kunt de vlekken ook makkelijk voorkomen. Door het meubel te coaten met nano coating of beits voorkom je vlekken. De coating zorgt ervoor dat onderhoud makkelijk te plegen is. Een doekje en weg is de vlek! 

2. Gemakkelijk op maat en naar eigen smaak

Hout is maatwerk. Zo maak je dus ook elk steigerhouten meubel geheel op maat. Je kunt ze aanpassen naar jouw eigen smaak en stijl. Combineer jouw stijl met de steigerplanken. Denk eens aan stalen poten onder een tafel. Dit geeft die industriële look die jij zoekt! 

Maar het heeft nog meer mogelijkheden! Heb jij een gekke hoek in de kamer? Doordat elk meubel op maat te produceren is, overbrug jij elk obstakel. Zo richt jij niet alleen alles in volgens jouw eigen stijl, maar ook perfect voor de ruimte. 

3. Goed voor het milieu 

Steigerplanken zijn in principe afval. Maar weggooien is zonde. Door ze te gebruiken voor meubelen geef je deze planken een tweede leven in de vorm van een meubel. Je voorkomt simpelweg de kap van nieuwe bomen. Dit maakt steigerhouten meubelen zeer milieuvriendelijk. Je draagt bij aan beter milieu door te kiezen voor steigerhouten meubelen. 

4. Tijdloos

Je hoort misschien wel vaker dat hout tijdloos is. En dat geldt ook voor steigerhout. De planken hebben karakter en zijn geleefd. En het grote voordeel is dat ze alleen maar mooier worden naarmate ze ouder worden. 

Bovendien is steigerhout gemakkelijk te combineren met moderne elementen, zoals staal! Zo ga je altijd met de tijd mee en pas je elk meubel gemakkelijk aan op de laatste trends. 

Genoeg redenen om te kiezen voor steigerhouten meubelen. Je hebt hiermee het perfecte meubel in huis.