De klus is geklaard: zo maak jij de klusjes in je huis eindelijk af

Er moet nog een lamp opgehangen worden en die deur zou ook al maanden geleden geverfd worden. Je herkent het vast wel: de klusjes in het huis die maar blijven liggen. Je weet dat het nog moet gebeuren, maar toch blijf je het maar uitstellen. Je bent zeker niet de enige die dit doet, maar hoe lekker zou het voelen als je helemaal geen klusjes meer hebt liggen? Wij geven je drie tips zodat jij straks geen klusjes meer hebt.

Een to-do lijst

Dit moet nog gedaan worden en dit en dat.. Als je allemaal verschillende klusjes hebt liggen, is het soms lastig om het overzicht te behouden. Het kan dan erg handig zijn om een to-do lijst voor jezelf te maken. Ook als je niet zoveel klusjes hebt, kan het je helpen. Dingen van je to-do lijst afstrepen geeft je namelijk een gevoel van voldoening. Je kunt dit lijstje op papier maken, maar tegenwoordig zijn er ook een aantal leuke apps waarbij je een lijstje kunt opstellen. Probeer het eens uit en kijk wat voor jou het beste werkt.

Een beloonsysteem

Als je eenmaal bent begonnen met het afwerken van jouw to-do lijst met klusjes is het belangrijk dat je gemotiveerd blijft. We kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat jij na het tweede klusje toch liever Netflix er weer bij pakt. Om jezelf te blijven motiveren, kan het helpen om een beloonsysteem te bedenken. Spreek met jezelf al dat je iets leuks mag doen na elk afgerond project. Na het verven van de deur mag je een aflevering van ‘Orange Is The New Black’ kijken, maar daarna is toch echt het volgende klusje aan de beurt.

Bel een klusjesman

Kleine klusjes kun je prima zelf aanpakken, maar wordt het je allemaal iets te veel? Of lukt het je simpelweg niet om het klusje te doen? Wees dan niet bang om een klusjesman te bellen. Deze zullen je maar al te graag willen helpen. Is jouw afvoer bijvoorbeeld verstopt? Laat je afvoer ontstoppen in Almere door een echte klusjesman. Of moeten er nog muren geverfd worden? Als je hier geen tijd voor hebt, kun je prima een schilder inhuren. Houd er alleen rekening mee dat het dan wel iets meer kost dan als je het zelf doet.