De kraan vervangen, wie gaat dat doen?

Je kent het vast wel. Die kraan die steeds maar blijft druppen. Een bron van ergernis, want het is niet erg duurzaam en kost je ook nog eens onnodig veel geld. De conclusie is dat de kraan of een onderdeel daarvan vervangen moet worden. Maar hoe pak je dat aan? Roep je de spoed loodgieter erbij of ga je zelf aan de slag?

Soorten kranen

Er zijn veel soorten kranen zoals keukenkranen, douchekranen, buitenkranen en wastafelkranen. Je kunt ze veelal in twee soort indelen. Afhankelijk van het binnenwerk. Er zijn kranen met een kraanleertje of met keramische schrijven. Het kraanleertje is een rubber ringetje dat eens in de zoveel tijd, vervangen moet worden. Een vrij eenvoudige klus. De kraan met keramische schijven openmaken lukt vaak nog wel, maar het binnenwerk behoeft wat meer kennis van zaken. Je hoeft de keramische schrijven niet altijd te vervangen. Soms volstaat schoonmaken. Het kan zijn dat de kraan zo versleten is dat een  vervangend onderdeel niet meer volstaat. Dan is de kraan helemaal aan vervanging toe. De spoed loodgieter heeft ze in alle soorten en maten.

Wees voorbereid

Denk goed na voordat je begint aan een dergelijke klus. Werk aan de waterleiding kan leiden tot meer schade en daarmee problemen. Niemand zit te wachten op grootscheepse lekkages. Een gouden regel voordat je aan kranen en leidingen gaat klussen: draai de hoofdkraan uit! Zorg verder voor goed gereedschap en vervangende onderdelen.

Spoed loodgieterHeb je toch het gevoel dat jouw doe-het-zelf vaardigheden niet toereikend zijn om een dergelijke klus op te pakken? Of ontbreekt het je aan tijd om onder de wastafel te duiken? Schakel dan een spoed loodgieter in. Zij kunnen de klus snel en vakkundig voor uitvoeren.