Zelf een slot vervangen, kan dat?

Heb jij de sloten van je huis recent nog eens goed bekeken? Het kan zijn dat deze verouderd zijn en daarmee niet meer voldoen aan de normen van deze tijd. Inbrekers vinden steeds weer nieuwe trucjes uit om je sloten te forceren. Zo verschaffen zij zich eenvoudig ongevraagd toegang tot je huis. De sloten expert kan je meer vertellen over goede beveiliging van je huis.

Je sloten … houd ze veilig

Veilige sloten zijn voorzien van een SKG-keurmerk. Die met drie sterren zijn het meest veilig. Een verzonken slot verdient de voorkeur. Daarbij kan het dievengilde, door middel van de trekmethode, het slot niet afbreken. Laat ook geen sleutel in de deur aan de binnenkant zitten. Door middel van het boren van een simpel gaatje in de deur kan een dief de sleutel eenvoudig van buitenaf omdraaien. Duw ook niet alleen je deur dicht om af te sluiten, maar draai ook daadwerkelijk de sleutel om.

De eenvoudige oplossing, zelf doen?

Draait je sleutel niet meer zo soepel in het slot, dan lost een druppeltje olie of slotspray dit vaak eenvoudig op. Helpt dit niet en heb je een slot met losse cilinder dan kun je alleen de cilinder vervangen. Een redelijk eenvoudige klus. Bij het vervangen van het gehele slot komt iets meer kijken. Vraag dan de sloten expert om raad.

Schakel de sloten expert in

Twijfel je over de veiligheid van je sloten? Overweeg dan de sloten expert van Slotenmakers Apeldoorn in te schakelen. Zij kunnen je goed adviseren over het slot dat bij de beveiliging van je woning past. Vervolgens kan je er dan voor kiezen je huidige slot te repareren of over te gaan tot het laten vervangen van het hele slot en beslag. Misschien ook wel op andere de deuren en ramen in je huis.