De laatste tuintrends voor 2020!

Ben je van plan dit jaar jouw tuin onder handen te nemen? Dan sta je voor een flinke uitdaging. Althans, wanneer de tuin een compleet andere inrichting krijgt. Je moet jouw tuin in dat geval eerst volledig leeg trekken. Dit kost behoorlijk wat tijd en moeite. Voordat je begint met deze klus, raden wij je aan een plan op te stellen. Zodoende weet je precies wat er moet gebeuren en hoe jouw tuin er straks uit moet komen te zien. Dit maakt het werk een stuk makkelijker. Indien je jouw tuin opnieuw in gaat richten, wil je dit natuurlijk wel doen volgens de laatste trends. In dat geval kan jouw tuin er de komende jaren namelijk weer tegenaan. Probleem is alleen dat veel Nederlanders geen idee hebben wat de laatste tuintrends zijn. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Tuinmaximaal vertelt jou hieronder namelijk wat de laatste tuintrends voor 2020 zijn!

Trek binnen door naar buiten

Vrijwel iedere Nederlander richt zijn woning in via een bepaalde stijl. Nu vraag jij je mogelijk af wat de inrichting van jouw huis met de tuin te maken heeft. Dit heeft echter meer met elkaar te maken dan je denkt. Waarom? Omdat we steeds vaker zien dat de inrichting van in huis doorgetrokken wordt naar buiten. Dit is dan ook één van de tuintrends voor 2020. Ga je jouw tuin onder handen nemen? Neem dit dan zeker mee in het ontwerp. Heb je in huis gekozen voor de industriële stijl? Laat deze stijl dan ook buiten terugkeren. Kies bijvoorbeeld voor een industriële tuinset. Door binnen en buiten met elkaar te combineren, ontstaat er één geheel. Dit zorgt er vaak voor dat mensen zich een stuk prettiger voelen in hun tuin. En wanneer je je prettig voelt in de tuin breng je er automatisch ook meer tijd in door.

Combineer straatwerk met beplanting

In ons land komt het de laatste jaren soms met bakken uit de lucht. Ook in de lente en zomer kan het flink regenen. De verwachting is dat we in de toekomst steeds vaker te maken krijgen met dergelijke hoosbuien. Een tuin speelt een belangrijke rol in het verwerken van dit hemelwater. Indien er veel bloemen, planten en gras aanwezig zijn in jouw tuin, wordt het water makkelijk en snel opgenomen in de grond. Dit is niet het geval wanneer er alleen maar tegels in jouw tuin liggen. Het regenwater moet dan afgevoerd worden via het riool. Indien er veel water valt in korte tijd, kan het riool dit niet allemaal verwerken. Hierdoor kan jouw tuin blank komen te staan. Dit kan schade veroorzaken. Kies daarom niet alleen voor straatwerk wanneer je jouw tuin opnieuw in gaat richten. Nu hoef je natuurlijk ook niet alleen maar groen terug te laten keren. Nee, een combinatie tussen straatwerk en beplanting is ideaal. Op deze manier is de kans op wateroverlast in jouw tuin klein.

Realiseer een overkapping

In het voorjaar en de zomer is het vaak mooi weer in Nederland. Indien je een tuin hebt, breng je daar in de zomer en lente waarschijnlijk veel tijd in door. Op zonnige dagen kun je vaak tot ’s avonds laat buiten blijven zitten. Het weer kan echter ook behoorlijk wisselend zijn in de genoemde twee seizoenen. Zo kan het op een zomerdag behoorlijk warm zijn, maar kan het tegelijkertijd regenen. Op dit soort dagen breng je waarschijnlijk geen tijd door in jouw tuin. Je laat je immers niet nat regenen. Dit hoeft gelukkig ook niet, want je kunt een overkapping plaatsen in jouw tuin. Overkappingen behoren ook tot de tuintrends voor 2020. We zien tegenwoordig allerlei fraaie overkappingen terug in Nederlandse tuinen. Je kunt zo’n overkapping vandaag de dag in allerlei soorten, vormen en maten bestellen, waardoor hij ook zeker niet misstaat in jouw tuin.