Enkele lifehacks voor een uniek washok!

Heb je een kamer over in jouw woning? Dan is de kans aanwezig dat je dit als washok gebruikt. Ideaal natuurlijk, want zo kun je ook op koude en regenachtige dagen jouw was snel laten drogen. Speel je ook met het idee om een lege kamer in jouw huis om te toveren tot washok? Dan span je hier waarschijnlijk een aantal draden die dienst doen als waslijn. Een waslijn mag inderdaad niet ontbreken, maar met enkel een waslijn wordt jouw washok natuurlijk wel wat saai. Wil je dat een washok echt onderdeel wordt van jouw woning? Dan moet je wat meer doen met de inrichting. Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard inrichting, maar het is ook mogelijk om voor een uniek washok te gaan. Wij geven je in deze tekst een aantal lifehacks voor een uniek washok!

Werk wasmachine en droger weg

Bij een washok denken veel mensen aan een kleine ruimte op bijvoorbeeld de zolder. Helaas heeft niet iedereen een zolder. Dit wil echter niet zeggen dat een washok niet mogelijk is. Je kunt jouw berging bijvoorbeeld ook omtoveren tot washok. Nadeel hiervan is alleen dat er geregeld mensen doorheen moeten. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer bezoekers vaak achterom komen. Je wilt dan niet dat jouw washok een rommeltje is en er slordig uitziet. Dit hoeft gelukkig ook niet. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een ombouw te plaatsen rond jouw wasmachine en droger. Je kunt ze bijvoorbeeld verwerken in een kast of onder een aanrechtblad. Op deze manier vallen ze aanzienlijk op. Bovendien kun je met de materiaalkeuze van de ombouw echt een uniek washok realiseren. Kijk maar eens bij de plaatselijke bouwmarkt. Hier vind je talloze materialen voor de ombouw van een wasmachine en/of droger.

Strijkplank wegwerken in een la

In een washok mag een strijkplank natuurlijk niet ontbreken. Je wilt immers niet dat je dag in dag uit in kleding met kreukels rondloopt. Een strijkplank vinden is het probleem niet, maar het opbergen ervan wel. De plank staat namelijk vaak in de weg, waardoor hij geregeld voor frustraties zorgt. Ben je het ook zat dat jouw strijkplank constant in de weg staat? Overweeg dan eens om hem weg te werken in één van de lades. Je moet in dat geval natuurlijk wel over een inklapbare strijkplank beschikken. Je bergt jouw strijkplan zodoende makkelijk op en tovert hem ook snel voor de dag. Enige nadeel is dat er wel een kast met lades aanwezig moet zijn om jouw strijkplank op te kunnen bergen.

Isoleer de vloer van jouw washok

Bevindt jouw washok zich op de begane grond? Dan kan er koude lucht vanuit de kruipruimte omhoog trekken. Dit zorgt ervoor dat de kleding in een washok niet snel droogt. Dit kan betrekkelijk vervelend zijn, zeker wanneer je bepaalde kledingstukken snel weer wilt dragen. Je kunt de was in jouw washok echter vrij makkelijk sneller laten drogen. Hoe? Door de vloer van jouw washok te isoleren. Dit kan door isolatie aan te brengen in de kruipruimte. Is er geen kruipruimte aanwezig of kun je hier zelf niet in? Dan kun je kiezen voor isolatie boven de vloer. De makkelijkste manier om de vloer te isoleren is in dit geval met een ondervloer. Kies in dat geval voor een stevige ondervloer met een hoge isolatiewaarde. In dat geval is het doorgaans warm in jouw washok, waardoor de was snel droogt. Er zijn ook nog andere manieren om de vloer van jouw washok bovengronds te isoleren, maar dit kun je beter overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf.