De mooiste woontrends van 2018

Woontrend 1: de industriële stijl

De industriële woontrend is één van de belangrijkste trends dit jaar. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste materialen zoals beton, staal, glas en leer. Door gebruik van deze materialen creëer je een industriële look. De materialen worden wel verfijnd afgewerkt, zodat je toch een huiskamer sfeer krijgt, in plaats van dat je het gevoel hebt dat je in een fabriek bent.

Kenmerkend voor de industriële stijl zijn het gebruik van leren banken. Leer wordt veel gebruikt in deze woontrend vanwege het robuuste karakter. Bovendien combineert het leer prachtig bij materialen zoals beton, staal en glas. Het leer zie je vaak terug in grote leren hoekbanken. Het bankstel is meestal zwart, bruin of grijs. Vooral bruin steekt mooi af tegen de neutrale kleuren van beton, staal of glas. Een bruine leren bank is echt een eyecatcher in de industriële woontrend.

Het gebruik van beton is van cruciaal belang om een echte industriële uitstraling te creëren. Tegenwoordig zie je geen hele meubels meer van beton, maar zie je het materiaal vooral terug in accenten. Bijvoorbeeld een betonnen tafelblad, of betonnen pootjes van stoelen of banken.

Woontrend 2: de botanische stijl

De botanische woontrend wordt in 2018 steeds populairder. De term botanisch staat voor plantenkunde. In de botanische stijl is dan ook geïnspireerd op de natuur. De trend kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, beton en bamboe.

Bovendien worden er veel natuurlijke kleuren gebruikt zoals, bruin, zand en vooral veel groen. Kenmerkend aan deze stijl zijn daarnaast opvallende planten-, bloemen- en dierenprints. Deze komen terug op kussens, of wanddecoratie.

Uiteraard horen bij deze trend ook veel bloemen en planten. Deze combineren uitstekend met de natuurlijke kleuren en materialen van de rest van het interieur. Laat de groentinten ook terugkomen in je bloempotten en vazen. Zet je bloempotten op verschillende niveaus dus, zowel op de grond als op tafeltjes. Hangplanten geven ook een leuk speels effect.

Wat ook heel goed past bij de botanische woontrend zijn stoeltjes van bamboe of rotan. Deze zijn tegenwoordig weer helemaal modern. Het geel van het bamboe staat erg mooi bij verschillende groentinten en dus ook bij je planten. Hierdoor creëer je een hele natuurlijke sfeer.

Een juten vloerkleed is ook een leuke toevoeging binnen deze trend. Natuurlijke vloerkleden zijn helemaal modern en staan heel leuk bij de andere natuurlijke elementen binnen de botanische stijl. Bovendien zijn deze vloerkleden ook nog eens heel knus en voelen ze heerlijk aan in de winter.