Wooninspiratie voor het najaar

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste woontrends van dit najaar? Lees dan snel verder want wij zetten de leukste trends voor je op een rijtje voor de leukste Wooninspiratie. Daarnaast geven we je ook nog wat Tuin ideeën voor dit jaar.

Vormen

Op gebied van vormen is er dit najaar een duidelijke trend te zien: rond is helemaal terug. Rechthoekige vormen waren in 2017 nog heel populair, maar dit jaar zien we steeds meer cirkelvormen. Voorbeelden hiervan zijn ronde accessoires zoals, ronde spiegels, of ronde muurdecoraties. Met spiegels is het ook leuk om er meerdere van verschillende maten naast elkaar te hangen. Dit geeft een mooi speels effect.

We zien ook steeds meer ronde muurrekken als wanddecoratie. Deze zijn voor erg mooi in zwart staal. Hierin kun je dan weer decoraties plaatsen zoals, plantjes, boeken of foto’s. Bovendien zie je ook veel ronde tafels dit jaar. In plaats van een rechthoekig salontafel, gebruik je nu meerdere kleine ronde tafeltjes. Het voordeel hiervan is dat je de tafeltjes makkelijk kunt verplaatsen, dus telkens op een andere manier kunt neerzetten. Superhandig voor als er visite komt.

Kleuren

Op gebied van kleur zien we dat de pasteltinten steeds minder populair worden. Dit najaar zien we meer warme diepe kleuren zoals, roodbruin, donkerroze en donkergroen. Je hoeft natuurlijk niet gelijk een hele muur in deze kleur te verven, maar je kunt ook beginnen in wat accessoires.

Wat we ook veel zien dit najaar is het gebruik van gele accenten. Dit kunnen verschillende tinten zijn, van mosterd- tot honinggeel. Koop bijvoorbeeld gele bloempotten, of gele kussentjes of een dekbedovertrek. Wat gewaagder is om een geel meubel te kopen zoals een stoel, tafel of bank. Dit is een echte eyecatcher.

Bloemenprints

Wat we ook veel zien dit najaar zijn bloemen- en planten prints. Bloemenprints komen terug in allerlei accessoires zoals kussens, schilderijen en bloempotten. Je kunt tegenwoordig zelfs muurstickers kopen met botanische prints. Zo kun je er voor kiezen om een hele muur te bedekken met opvallende bloemenprints.

Tuinmeubels

Op gebied van tuinmeubels zien we ook de ronde vormen weer terugkomen. Zo zijn de ronde ‘ei’ hangstoelen steeds populairder voor in de tuin. Deze zitten ook erg lekker omdat je als het ware zweeft boven de grond. Echt ontspannen dus. Ook zie je steeds meer ronde tafeltjes. Deze geven een meer gezellige en uitnodigende sfeer dan vierkante tafels.