Gezellige eethoek in 6 stappen

Een gezellige eethoek kan niet ontbreken in een modern huishouden. Het is de plek waar de hele familie samenkomt of waar er gezellig met vrienden wordt gegeven. Het is dus van belang dat de eethoek uitnodigend is en gezelligheid uitstraalt. Wij geven je tips voor een gezellige eethoek.

Combineer verschillende stoelen

Een trend die je dit jaar veel ziet is het combineren van verschillende eetkamerstoelen. Koop dus niet meer een set van zes stoelen, maar echt 6 losse verschillende stoelen. De stoelen mogen verschillen in kleur, materiaal en stijl. Je kan er ook voor kiezen om ze wel allemaal in dezelfde kleur te doen, bijvoorbeeld allemaal Witte eetkamerstoelen en ze alleen in vorm en stijl te laten verschillen. Het is maar niet wat je zelf mooi vindt. Je kan er ook voor kiezen om één kleur te gebruiken, maar wel verschillende tinten. Het is ook leuk om stoelen met en zonder armleuningen af te wisselen. Dit bespaart ruimte en geeft een leuk effect.

Een vloerkleed

Een vloerkleed onder je eettafel maakt er een gezellig geheel van. Zo creëer je echt een knusse eethoek. Veel mensen kiezen hier niet voor bij een eettafel maar het effect is erg leuk. Het is wel handig om een vloerkleed te gebruiken van materiaal dat makkelijk schoon te maken is, zoals vloerkleden voor buiten.

Een ronde eettafel

Ronde vormen zijn erg populair op dit moment en dit zie je ook terug in tafels. Kies daarom voor een ronde eettafel. De ronde vorm nodigt meer uit tot gesprekken en ziet er knusser uit dan een vierkante vorm. Daarnaast oogt het erg uniek.

Wat zet je op tafel?

Het is leuk om wat accessoires op tafel te zetten. Het mooist is als je één of meer plateaus gebruikt, met verschillende items erop. Het aantal plateaus hangt af van de grootte van d tafel. Op een plateau zet je verschillende items van verschillende hoogtes zoals, kaarsen, schaaltjes en plantjes. Let hierbij vooral op het hoogteverschil voor een optimaal effect.

Een eetbar

Als je echt iets unieks wil kun je ook kiezen voor een eetbar. Hiermee bedoelen we een hogere tafel me barkrukken (met of zonder rugleuning) in plaats van eetstoelen. Een eetbar oogt heel modern.

Planten

Planten kunnen tegenwoordig nergens in huis meer ontbreken dus ook niet in de eethoek. Op tafel kun je gebruik maken van kleinere plantjes, en rondom de tafel kun je ook één of meerdere planten zetten.